Založ si blog

Overené: Kniha pre človeka s depresiou môže byť reálna pomoc.

Štvorročný chlapec zo slabých sociálnych pomerov, je odobratý rodičom a umiestnený v detskom domove. Je v teple, bezpečí. Je o neho postarané. Človek by povedal, má všetko čo potrebuje. Jedného dňa sa  však tento chlapec ocitá v čakárni na psychiatrii. Spravil, čo nemal. Nerešpektuje autority, má poruchy správania. 

Dala som si otázku: „Odkiaľ sa u neho vzali tieto poruchy? Veď bol odobratý zo zlého, nebezpečného prostredia a daný tam, kde sú pre neho vytvorené tie najlepšie podmienky!“ 

Dnes je v nápravnom zariadení. Aká je realita? Mladý muž búcha päsťou do dverí, stola, skrine, odhadzuje stoličky. Sadá si a plače, hnevá sa a z úst sa mu derú slová: „Čo si on o sebe myslí?! Že môže všetko, kto je on, keď sa ku mne takto správa? Nechcem ho udrieť, veď by som išiel sedieť!“ Radšej buchne ešte raz do dverí.

Pýtam sa, čo sa stalo. Chlapec napriek hnevu odpovedá.  Pozorujem ho a hovorím: “To ste sa len nerozumeli, nepochopili jeden druhého. Veľmi dobre poznám, takúto situáciu. Hádka, hnev, nenávisť  a po nej bezmocnosť, beznádej a prázdnota. Záplatou mi boli nákupy pekných vecí a oblečenia. No obohatenie sa týmto spôsobom mi nepomohlo zbaviť sa úzkosti a depresie. Práve naopak. 

Dnes, vďaka knihám od Anastasie Novych, poznám východisko z takýchto situácií.  Viem aké je dôležité mať  tieto základné znalosti o človeku, o jeho dvojitej podstate. A taktiež aká je  dôležitá starostlivosť nielen o fyzické zdravie, ale hlavne o našu duchovnú zložku. Z vlastnej skúsenosti viem, čo mám robiť, ako môžem pomôcť sebe aj druhému človeku.

Východisko existuje. Skutočný záujem, vypočutie, úprimnosť a úprimná láska, robia divy. Nami vymyslené problémy sa stratia ako zrnko prachu v mori. Tvorivá spoločnosť = zmena k dobru a ľudskosti.

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Na Slovensku totálne zlyháva demokracia. Máme dôkazy

15.04.2024

Slovensko sa zaraďuje medzi demokratické krajiny, no ľudské práva a sloboda prejavu sa tu neustále rôznym spôsobom porušujú. A to aj pod hlavičkou tých, ktorí majú ľudí chrániť. Určite ste zachytili hon na Tvorivú spoločnosť (aj hnutie ALLATRA), ktorá v relácii Reportéri, vo verejnoprávnej televízii, bola označená ako nebezpečná proruská sekta. Napísaných [...]

Tak sa nehanbi a rozprávaj!

14.04.2024

„Láska ukazuje človeku cieľ jeho života. Rozum ukazuje prostriedky, ako ich uskutočníte.“ Tomáš Garrigue Masaryk Píše sa rok 1900, Milan Rastislav Štefánik sa stáva zapisovateľom študentského pražského spolku Detvan, ktorý si dal za úlohu vzbudiť národné povedomie u Slovákov. Neostal len u Detvana. Spája sa s ľuďmi, [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 323
Celková čítanosť: 635412x
Priemerná čítanosť článkov: 1967x

Autor blogu