Založ si blog

Jednosmerný lístok na Mars

“Aký význam má posielať ľudí na istú smrť? Keď vopred vieme, že nemáme technológiu na to, aby sme ich mohli dopraviť bezpečne domov?” 

Napriek tomu o tento nezmyselný výlet má záujem viac ako 200-tisíc ľudí. Ktokoľvek tam pôjde, zahynie. Nikdy už viac neuvidí svojich blízkych. Stojí to za to, že jeho rodičia, deti, susedia či kolegovia sa budú utešovať tým, že zomrel práve na Marse?

Sen o kolonizácii Marsu stojí na veľmi vratkých nohách. A mimochodom, z financií, ktoré sa vlievajú do projektu vopred odsúdeného na zánik, sa človeku zatočí hlava. Miliardy dolárov. Má práve predraženosť projektu ľudí presvedčiť o jeho výnimočnosti? Veď Mars je mŕtva planéta. Kedysi dávno bol na nej život. V posledných rokoch tam našli vodu. To však zďaleka nestačí na to, aby sme na ňom mohli dlhodobo žiť. Toho si je vedomý aj školák, ktorému nechýba štipka kritického myslenia. 

Ako bolo uvedené na konferencii Tvorivá spoločnosť. Spoločne môžeme, zákulisie projektu kolonizácie Marsa vedie k Rímskemu klubu. Patrí tam elita, ktorá sa na Mars prekvapivo až tak veľmi nehrnie. Jej členovia sa boja o svoj život, no nerobí im problémy poslať na istú smrť iného človeka. 

Poďme byť ľudia. Naučme sa vziať zodpovednosť za to, kde idú aj naše peniaze. Načo utekať na inú planétu, keď máme možnosť viesť dôstojný život, tu na Zemi? Veď máme na to všetko potrebné. Kolonizáciu iných planét si nechajme na neskôr. 

Zdroj: allatraunites.com, YouTube: Tvorivá spoločnosť. Spoločne môžeme

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Na Slovensku totálne zlyháva demokracia. Máme dôkazy

15.04.2024

Slovensko sa zaraďuje medzi demokratické krajiny, no ľudské práva a sloboda prejavu sa tu neustále rôznym spôsobom porušujú. A to aj pod hlavičkou tých, ktorí majú ľudí chrániť. Určite ste zachytili hon na Tvorivú spoločnosť (aj hnutie ALLATRA), ktorá v relácii Reportéri, vo verejnoprávnej televízii, bola označená ako nebezpečná proruská sekta. Napísaných [...]

Tak sa nehanbi a rozprávaj!

14.04.2024

„Láska ukazuje človeku cieľ jeho života. Rozum ukazuje prostriedky, ako ich uskutočníte.“ Tomáš Garrigue Masaryk Píše sa rok 1900, Milan Rastislav Štefánik sa stáva zapisovateľom študentského pražského spolku Detvan, ktorý si dal za úlohu vzbudiť národné povedomie u Slovákov. Neostal len u Detvana. Spája sa s ľuďmi, [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 323
Celková čítanosť: 635870x
Priemerná čítanosť článkov: 1969x

Autor blogu