Táto „ruská“ šachová partia nemá zmysel.

17. marca 2021, Tvorivá spoločnosť, Nezaradené

Čo by na dnešný svet povedal Ježiš, Budha či Mohamed, keby prišli k nám na nečakanú návštevu? Asi ani jeden z týchto Prorokov by nás uznanlivo nepotľapkal po pleci. Vojny, pandémia, klimatické zmeny, krízy, nepokoje. A na vrchole elita, ktorá rozohrala ďalšiu z nezmyselných šachových partií, v ktorej ide o ľudské životy.

Kde sa teda stratilo posolstvo Prorokov, ktorí prichádzali na svet? Prichádzali v rôznych dobách, medzi rôzne národy. Prinášali však Pravdu, univerzálnu, jednoduchú, a ľahko pochopiteľnú pre všetkých. Tá sa však časom premenila na súbor zákazov, prikázaní a pravidiel a medzi Boha a človeka sa postavil prostredník. Pravda však nepatrí žiadnemu náboženstvu. Patrí Bohu. 

Vari pre toto som prišiel na tento svet? 

Každý Prorok vravel o vzájomnej úcte, láske a priamej ceste k Bohu. Snívali o spoločnosti, v ktorej sú ľudia ľuďmi. Vedia sa rešpektovať, nájsť spoločnú reč. Dnes môžeme ich sny naplniť. Pozri si živý prenos v sobotu poobede a rozhodni sa sám, či máš záujem začať konať. Z osobných skúseností viem povedať, že jeden človek vie naozaj spraviť veľa. Pretože dobro sa šíri rýchlejšie a navyše je zdraviu prospesnejšie ako každodenná negatívna vlna z médií.