Teslova voľná energia: magnetický generátor energie s účinnosťou 300%?

17. marca 2021, Tvorivá spoločnosť, VEDA

“Pre pochopenie, je to voľný prístup k zdroju energie, ktorý ho vedie k nezávislej existencii a v zásade k jeho večnému životu, povedzme, a k neobmedzenému rozširovaniu možností. 

Ovládanie voľnej energie znamená, že ju jednoducho získavame v ktoromkoľvek bode, my ju generujeme, nedobývame ju. Ťažíme teraz uhlovodíky a všetko ostatné, ale toto generujeme v ktoromkoľvek bode našej sféry v potrebnom množstve.” 

I.M. Danilov

Magnetický generátor energie, ktorý má údajne účinnosť 300 %.

Na prvý pohľad sa to javí ako nezmysel, že to odporuje všetkým známym zákonom fyziky. Prečo to teda sem dávam? 

Veda sa posúva míľovými skokmi a zmienim objavy, ktoré síce možnosť magnetických generátorov nedokazujú, ale rozhodne ich už veda tak silne nevyvracia…

Základná vec je, že pojem vákuum sa od začiatku 20. Storočia veľmi zmenil. Dovtedy bol vnímaný ako skutočne prázdny priestor.

 Dnes už vedci vedia, že prázdny priestor sa nedá vytvoriť. Vyplýva to z Heissenbergovho princípu neurčitosti, kde nemôžeme mať nulovú energiu žiadneho bodu. Experimentálne sa to dokázalo v Los Alamos v roku 1996, kde zmerali Casimirov efekt. Dôsledkom je i to, že vo vákuu neustále vznikajú a zanikajú páry virtuálnych častíc. 

Ďalšou indíciou je to, že Maxwellove rovnice, ako ich poznáme, nie sú kompletné – v pôvodnej formulácii ich Maxwell formuloval pomocou kvarterniónov (4-rozmerné čísla s určitými vlastnosťami). Prepis do komplexných čísel bol síce nutný krok, aby sa aspoň niečo dalo spočítať, ale teória nepopisuje určité efekty. 

Dnes sa začínajú objavovať merania, ktoré ukazujú napríklad na to, že svetlo interaguje s magnetickým poľom za veľmi extrémnych podmienok.

 To moderná formulácia nepopisuje, ale pôvodná formulácia to obsahovala. Už dlho máme kvantovú elektrodynamiku, ktorá v sebe pôvodnú Maxwellovu teóriu obsahuje v plnom rozsahu, ale s tým sa nič praktické nedá spočítať (je to jednoducho príliš zložité).

Ak sú obvody príliš zložité, potrebujú Maxwellovu teóriu v pôvodnom rozsahu – napríklad pokiaľ obvod obsahuje cievky do kruhu. A prakticky to znamená, že to je veľmi zložité na spočítanie.

Niektoré Teslove konštrukcie obsahovali práve tieto prvky. Takže môj záver – nevieme, čo sa deje v zložitých obvodoch. A vákuum obsahuje energiu, ktorá v princípe nemôže dôjsť. Takže je možné, že magnetické generátory nefungujú, možno nefunguje ani tento prístroj, ale rozhodne to nie je fyzikálne tak nemožné, ako by sa mohlo zdať bez kvantovej teórie poľa. 

Zdroj: https://infinitysav.com/