Paradox OSN: Zakázané ovocie chutí najlepšie

19. apríla 2021, Tvorivá spoločnosť, Nezaradené

“O čom vlastne bol americký sen za posledných 75 rokov? V roku 1963 zabili svojho prezidenta, zavraždili ho a mafiáni sa presunuli do Washington DC, aby kryli Pentagon. Robili nečestné obchody na všetky strany. Obchodovali s uránom, so zbraňami, so zlatom, s drogami. CIA za posledného polstoročia riadi väčšinu svetových drogových podnikov. Väčšina našich vlád sa podieľa na tomto kriminálnom správaní. OSN je skutočne kriminálna mafia. Sú to vydierači, mafiáni. Som bývalý generálny riaditeľ IGOs OSN. Preto to hovorím. Je koniec! Ľudia, majte odvahu urobiť krok k ľudskosti.” Sasa Stone.

Organizácia Spojených národov je medzinárodná organizácia združujúca väčšinu štátov na Zemi, ktoré sa zaviazali spolupracovať pri podpore zásad a cieľov vytýčených v jej Charte. Aspoň to tvrdí jedna z definícii. Ono to znie krásne na papieri, dokonca aj na obrazovke monitora. Papier znesie všetko. Aj pekné slová, ktoré majú od reality ďaleko. Keď som si vypočula reč Sasa Stona z konferencie Tvorivá spoločnosť. Spoločne môžeme, informácia o OSN mi veru otvorila oči. V škole sme sa učili o tom, aká je fajn, a že bez nej by sme tu už dávno neboli. Pretože tretia svetová vojna by nás raz-dva vymazala zo zemského povrchu.

V skutočnosti organizácia, ktorá si dala taký vznešený cieľ, sa ho v praxi vôbec neusiluje dosiahnuť. Veď keby sa naozaj snažila o zmiernenie konfliktov, tak by išla sami proti sebe. Množstvo ľudí by prišlo o ohromný zisk. Ako sa vraví, zakázané ovocie chutí najlepšie a najviac peňazí je z “produktov”, ktoré nekúpiš v potravinách na konci ulice.

Nesmierne ma potešilo, že nemlčíme. Že sa nahlas začalo hovoriť o tom, čo síce (takmer) všetci vedia, ale málokto má odvahu o tom verejne hovoriť. Spoločnosť môžeme zmeniť. Vytvoriť v nej také podmienky, aby nedochádzalo k formovaniu organizácií, ktoré len naoko pomáhajú ľuďom. Zmeniť to však dokážeme len spoločne. 

Zdroj: allatraunites.com