99 percent ľudí je dobrých. Prečo však mlčia?

28. júna 2021, Tvorivá spoločnosť, Nezaradené

Dnes je vo svete veľmi veľa dobrých ľudí. Bezpochyby, 99 percent ľudí je dobrých. Aj napriek tomu stále vidíme vládu šialenstva. A príčinou toho, ak máme zopakovať staré príslovie: „Všetko, čo je potrebné, aby zlo prevládalo v tomto svete je, aby dostatočne veľa dobrých ľudí bolo nečinných.”

Sasha Stone, slová, ktoré zazneli na konferencii „Tvorivá spoločnosť. O čom snívali Proroci.“

Sem-tam zachytím rozhovor ľudí, ktorých stretnem na prechádzke v parku, pri čakaní na autobus alebo pri nákupe potravín. Je v tom istá zvedavosť, pretože ma zaujíma, čím ľudia žijú. Väčšina rozhovorov sa točí okolo tých istých tém. Ľudia sa sťažujú na politikov, zvyšovanie cien, svojich šéfov, či rodinných príslušníkov, ktorí si „idú svoje“ a odmietajú plniť všetky očakávania.

„Čo ja len môžem! To tým poslancom v parlamente sa žije! Nerobia nič a aj tak im ide kráľovský plat!“ Starší pán sa sťažoval svojmu vnúčikovi, ktorého viac zaujímal rozkvitnutý orgován než dedove hundranie. Uvedomila som si, že starý pán do vnuka (pod)vedome zasieva bezmocnosť, presvedčenie, že svet dokáže zmeniť len politik. Nie je to tak!

Môžeme zmeniť všetko. Stačí konať! Prestať sa pasívne pozerať, ako sa naša loď potápa! Každý z nás dokáže veľmi veľa. Sme ľudia a je v nás ohromný potenciál. Aj zmena pohľadu dokáže zázrak. Z pasivity sa môžeme prepnúť na aktivitu. Informovať ľudí, že sa dá žiť inak. Že je tu Tvorivá spoločnosť, v ktorej má naozaj život človeka najvyššiu hodnotu. Stačí si uvedomiť, že informácia má skutočnú silu. Koniec koncov, neraz nás o tom presviedčajú práve médiá. Tak poďme silu informovania využiť v prospech celého ľudstva!

Zdroj: allatraunites.com, Tvorivá spoločnosť. O čom snívali Proroci