Aj v gaučovom kritikovi sa skrýva ohromná sila

17. júla 2021, Tvorivá spoločnosť, Nezaradené

Hrozivé záplavy v Európe, obrovský škandál, módna polícia, hádka politikov. Otvorím web, ktorý ponúka najnovšie správy. Samozrejme, len zo svojho uhla pohľadu.

Hľadám v ňom niečo inšpiratívne. Človeku sa chce nadýchnuť čerstvého vzduchu, oslobodiť sa od od negativity okolo nás. Pretože každý cíti, že sa dá žiť inak. Keď sa začneš rozprávať s ľuďmi, väčšinu sa dostaneš k tomu istému. Každý vidí, že sa náš svet dostal na pokraj zániku. Tak vstaneš a začneš konať. Informuješ ľudí o tom, že máme východisko, ktoré je výhodné pre všetkých – Tvorivú spoločnosť. Je to globálny projekt ľudstva, ktorý však vyžaduje aktivitu každého z nás.

A to sa stáva tŕňom v oku gaučových kritikov. “Vieš, znie to síce pekne, ale mali by ste to robiť inak! To je utópia! To sa vám aj tak nepodarí! Zmeniť svet pred vami skúšali už mnohí. Vieš čo? Pridám sa až potom, až keď vás bude dostatok!”

Gaučoví kritici tu boli a budú. Majú pravdu v tom, že sa dá urobiť niečo lepšie, no nevedia, alebo nechcú vedieť, že aj oni môžu pridať ruku v dielu. A že v každom z nich drieme obrovský potenciál. Aj z gauča sa dá zmeniť spoločnosť! Namiesto “dobre mienených rád”, ako by to mali urobiť tí druhí, sa stačí pridať. Zaujať aktívnu pozíciu. Hľadať spôsoby, ako osloviť čo najviac ľudí, pretože už naozaj nemáme veľa času. Môžeme sa spojiť, prestať kritizovať či spoliehať sa na elitu. Pretože ľudia, ktorí ťahajú “za jeden povraz” majú v sebe ohromnú silu. A tá môže všetko. Aj zmeniť svet k lepšiemu – z gauča.

Zdroj: allatraunites.com