Umelá inteligencia – dobrý sluha, zlý pán

29. júla 2021, Tvorivá spoločnosť, (Ne)všedná každodennosť

Malá hádanka: “Dokáže študovať 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Neodvráva, nemá žiadne potreby. Vie sa učiť sama, nikdy nič nezabudne. Čo to je?” Umelá inteligencia, hlavná ingrediencia štvrtej priemyselnej revolúcie, ktorá sa intenzívne rozvíja v dnešnej dobe. 

Zbiera skúsenosti miliónov odborníkov, zhromažďuje informácie o všetkých a všetkom, zlepšuje schopnosť ich analyzovať. Udomácňuje sa vo všetkých oblastiach života. To je len začiatok. Robotickým vysávačom a SIRI v mobile to zďaleka nekončí. 

Rozvoj technológii vo svojej exponenciálnej krivke bude v prvom rade použitý vo vojenskom priemysle v prípade, ak ostaneme v súčasnom konzumnom spôsobe života, v ktorom sa riadime heslom “rozdeľuj a panuj”. 

Môže to spôsobiť:

V prípade zmeny formátu spoločnosti na tvorivý, bude UI:

Do rozvoja UI sa investujú miliardy dolárov. Zatiaľ sa o tom priveľmi nehovorí. Jeho rozvoj nezastavíme, no môžeme získať skvelého pomocníka pre všetko. Viac info na konferencii Globálna kríza. Týka za to už každého.

Neveríte? Skúste trošku pogugliť a sami uvidíte. Alebo kludne si dajte do youtube zvučné mená ako Elon Musk, či Jeff Bezos a pozrite si priamo interview s nimi. Sami hovoria o pridelenom tzv. “universal basic income” vzhľadom na fakt už sa zvyšujúcej nezamestnanosti. A priatelia, toto je len začiatok. 

Zdroj: Globálna kríza. Týka za to už každého. allatraunites.com