Založ si blog

Dokedy budeme ticho podporovať zlo?

Dovtedy, dokedy sa budeme báť hovoriť pravdu.

Mám priateľku ktorá sa ocitla vo veľmi nepríjemnej situácii. Kolegyňa v práci jej začala závidieť. No nie dom, či oblečenie, ale jej povahu. Skončilo to tak, že po polročnom slovnom napadaní ju napadla i fyzicky. Pohár trpezlivosti pretiekol, a priateľka zašla na políciu, kde všetko povedala. Napriek snahe policajta, ktorý pristupoval k priateľke s úctou a snahou jej pomôcť, povedal, že bez svedkov sa to zrejme zametie pod stôl. Dal jej tlačivo a poslal ju k lekárovi. Priateľka sa začala obávať, že príde o prácu, ktorú robí rada. A takto sa to väčšinou končí.

Prečo tomu tak je, a čo je príčinou? Spotrebiteľský prístup, kde víťazí sila a moc silnejšieho, toho, kto hlasnejšie kričí. Je to správne? No skutočne to takto chceme, aby zlo víťazilo? Kto z nás to chce?

Môj obdiv patrí priateľke, že sa odhodlala a napriek všetkým myšlienkam ktoré sa jej hrnuli do hlavy: „Čo si o mne budú teraz myslieť?“ spravila tieto správne kroky.

Viete, čo som pochopila a čo ma i na tomto veľmi potešilo a dodalo chuť ísť po ceste pravdy? Že i to zlé sa aj tak obrátilo na dobré. A dobré je to, že nás dve táto situácia ešte viac zomkla, posilnila a upevnila vo vzájomnej dôvere. Pravda oslobodzuje od strachu. Tento spotrebiteľský systém je skutočne nanič. Našťastie už vytvárame a spolu každým dňom krok po kroku budujeme všetci spolu Tvorivú spoločnosť. Veď v Tvorivej spoločnosti, sa takéto diať už nebude. Nám sa to spoločne podarí!   

Zdroj: allatraunites

Reakcia na čiernu PR kampaň: Komu vadia billboardy Tvorivej spoločnosti?

20.03.2024

Pred pár dňami vyšiel v denníku SME tendenčný premium článok, ktorý má za cieľ pošpiniť medzinárodný projekt Tvorivá spoločnosť. Autorka tohto článku, ktorý vo výsledku očierňuje účastníkov projektu, ako aj samotnú myšlienku projektu Tvorivá spoločnosť, narúša takmer všetky zásady novinárskej etiky, napriek tomu, že Etický kódex novinára je pre ňu, ako aj [...]

Nádejný podnikateľ

19.03.2024

Svedectvá, ktoré nás nútia zamýšľať sa nad smerovaním spoločnosti Pri cestovaní vlakom som sa neplánovane stala súčasťou cudzieho rozhovoru: „Ty pako, čo tu robíš?!” buchol staršieho pána po pleci mladý chalan, spoznal v ňom starého známeho. “Ešte robíš u Zdena?” spýtal sa ho Tibi, obézny pán, ktorý žije z invalidného dôchodku. Občas predá nejaký [...]

Medveď nad človekom: Zrkadlo spoločenských hodnôt v čase krízy

17.03.2024

V dnešnom svete plnom nekonečných diskusií a polemík často premýšľam, aké sú skutočné hodnoty, ktoré naša spoločnosť vyznáva. A práve dnes moje úvahy smerujú k zvláštnej paradigme, ktorá mi nedáva spať: prečo je v našom spoločenskom rebríčku hodnôt medveď považovaný za bytosť vyššej hodnoty než život človeka? Táto otázka mi príde ešte naliehavejšia, [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 320
Celková čítanosť: 623149x
Priemerná čítanosť článkov: 1947x

Autor blogu