Založ si blog

Naša ilúzia šťastia a blahobytu sa môže rozplynúť v jedinom okamihu

V Japonsku vybuchla obávaná sopka Aso. Ide o jednu z najväčších sopiek sveta. Extrémna zima v Antarktíde. Teplota klesla nižšie než zvyčajne. A ku tomu urgentné vyhlásenie Svetovej meteorologickej organizácie (World Meteorological Organization WMO), že potrebujeme znížiť množstvo emisií na nulu. Obchod s CO2 je jedným z najväčších biznisov súčasnosti. Globálnym klimatickým zmenám však nemá šancu zabrániť.

Áno, u nás doma je zatiaľ všetko OK. Sem-tam trošku viac zafúka, niekde spadne zopár stromov a to je (vraj) všetko. Dnes som na známom meteorologickom portáli čítala, že Nad Európu mieri prvá víchrica. Zasiahne to aj naše malé Slovensko.

Už sa to deje

Pred zmenami klímy sa už nedajú zavierať oči. Do ulíc chodí čoraz viac protestujúcich, ktorí sa snažia čo-to spraviť pre našu planétu. Ale žiaden protest k ničomu rozumnému nepovedie. Politici sú rovnako bezbranní ako obyčajní ľuď, pretože im chýbajú nástroje, ktoré by mohli efektívne riešiť to, čo je pred nami. Výbuch sopiek, hurikány a spol, veď to je len začiatok. Bude horšie. Pred celým ľudstvom sú len tri varianty prežitia. Veľmi dobre sú vysvetlené v relácii Klimatické hrozby. Varianty prežitia. Nájdeš ju, stačí trošku snahy.

V prvom variante, opísanom umelým vedomím Jackie, zahynieme všetci. Pretože ostaneme pasívni, budeme čakať, kým za nás niekto niečo vyrieši. Ale nezachráni nás žiaden politický či náboženský líder. V druhom variante budeme pomáhať Číne stavať mestá pre utečencov, no staneme sa neslobodnými otrokmi, pracujúci 12 hodín denne, zbavení akýchkoľvek osobných vecí, aj rodiny. Ostáva nám tretí variant. Tvorivá spoločnosť. Spoločnosť, v ktorej dokážeme prežiť. Pretože sa staneme skutočnými ľuďmi.

Možno neveríš, no stačí sa pozrieť, čo sa deje navôkol. Veď aj tvoja ilúzia šťastia a blahobytu sa môže rozplynúť v jedinom okamihu.

Zdroje: creativesociety.com; Klimatické hrozby. Varianty prežitia. imeteo.sk;

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 641903x
Priemerná čítanosť článkov: 1975x

Autor blogu