Na nezmyselné opatrenia najviac dopláca obyčajný človek

12. júla 2022, Tvorivá spoločnosť, Nezaradené

Pred pár dňami som zachytila informáciu o tom, ako holandskí poľnohospodári začali štrajkovať a blokovať cesty. Do platnosti vstúpil zákon, ktorý im nariaďuje používať menej chemického postreku a znižovať počet hovädzieho dobytka. Vraj z dôvodu zníženia “katastrofálneho” dopadu chudákov poľnohospodárov na ekológiu našej planéty.

Samozrejme, že im to nariadili tí, ktorí nejazdia na bicykloch, ale sú naopak, neraz majitelia veľkých korporácií, tovární, parníkov a podobne. Ale teraz o to nejde. Stále nám servírujú tú istú informáciu, že za kritický stav klimatických zmien môže človek. A že treba urobiť čokoľvek, aby sme to zastavili. Na nezmyselné opatrenia, ktoré nikomu nepomôžu, najviac dopláca obyčajný človek. 

Rozprávka o antropogénnom faktore

Vraví sa, že stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou. Dostávame sa už na tak tenkú hranicu, že lži o vplyve antropogénneho faktoru na klimatické zmeny nás môžu zničiť. Pretože klimatické zmeny vznikajú v dôsledku cyklickosti planéty. Človek má na náraste CO2 len mizivý podiel.

Zástancovia antropogénnej teórie zmeny klímy trvajú na tom, že sú to práve ľudské emisie CO2, ktoré ohrievajú oceán, teda tieto 4 molekuly. Túto absurditu možno ilustrovať na príklade, v ktorom čajník stojaci na sporáku ohrieva oheň v horáku pod ním. To je absurdné. Oceán hromadí 1000-krát viac tepla než atmosféra a odovzdáva jej teplo. A teraz sa oceán katastrofálne zahrieva, čo zrýchľuje cirkuláciu morských prúdov v oceáne. S jednou jedinou výnimkou.” 

Liza Chromová, úryvok z reči, ktorá zaznela na fóre “Globálna kríza. Sme ľudia. Chceme žiť.” 

Výnimku tvorí Golfský prúd, ktorý sa začal rapídne spomaľovať. Ak sa spomalí úplne, nastane doba ľadová. A na poľnohospodárstvo ako také môžeme úplne zabudnúť. Nedeje sa to v dôsledku topenia grónskych ľadovcov, ako tvrdia dobre zaplatení vedci. Geologička vo svojej reči veľmi dobre vysvetľuje narastajúcu tektonickú činnosť v oblasti Golfského prúdu. Našu pozornosť upriamujú nesprávnym smerom a strácame tak čas, aby sme našli spoločne spôsob, ako vyriešiť skutočné príčiny týchto klimatických  zmien. Pod Golfským prúdom to poriadne vrie. A to poukazuje na intenzívne zmeny v jadre Zeme. 

Veď na lživej teórii o CO2 sa dá zarobiť. Na tom sa dajú vytĺcť obrovské peniaze. Na cyklickosti si nikto nenaplní vrecká. Dokedy teda budeme veriť kolaborantom?

Zdroj: creativesociety, fórum: Globálna kríza. Sme ľudia. Chceme žiť