99,9 percentná pravdepodobnosť

24. januára 2023, Tvorivá spoločnosť, Nezaradené

Čo sa stane na našej planéte v roku 2036?

Podrobný matematicko-analytický model hovorí jasne. Pred nami sú len dve možnosti. Buď sa budeme naďalej biť o čo najluxusnejšie kajuty na potápajúcej lodi, alebo začneme konať. Prinášame vám úryvok reči Elizavety Chromovej z fóra „Globálna kríza. Naša záchrana je v zjednotení.”

„Považujeme za svoju povinnosť podrobne vás informovať o celej závažnosti situácie. Rozsah udalostí sme odvodili na základe tej progresie, ktorú sa nám podarilo odhadnúť podľa nárastu počtu a sily zemetrasení. 

Ďalší vývoj týchto udalostí povedie k vnútornému praskaniu kôry našej planéty. Magma cez tieto trhliny začne stúpať s geometrickou progresiou, ktorú ste videli na grafe. Ďalej to povedie k tomu, že na niektorých miestach bude v kôre dochádzať k mikrotrhlinám, čo zvýši magmatickú aktivitu. A tá bude rásť ešte viac, kým nevyvolá v najtenšej časti kôry, v oceáne, masívnu trhlinu. Tomu sa nedá vyhnúť. K tejto trhline dôjde s pravdepodobnosťou 99,9 % v oblasti Mariánskej priekopy. Práve tam sú zaznamenávané zemetrasenia s hlbokým ohniskom, a práve tam je najtenšia kôra na planéte – iba 5 kilometrov. Spočiatku, keď sa malé množstvo vody stretne s magmou, dôjde k prvému výbuchu. Hovoríme „mikrovýbuch“, hoci v skutočnosti každý z týchto výbuchov je ekvivalentný explózii desiatok atómových bômb. To zničí tenkú vrstvu kôry pod Mariánskou priekopou. No potom nastane to najdesivejšie. A aby ste pochopili, čo sa bude diať ďalej, ukážeme vám experiment. Vidíte, čo sa stalo pri stretnutí vody s rozžeraveným kovom? A teraz to vynásobte stovky miliardkrát. Gigantický objem magmy z magmatického chochola v jedinom okamihu roztrhne Mariánsky žľab. 

A miliardy kubických metrov vody sa stretnú s miliardami kubických metrov magmy.

V dôsledku prudkého rozpadu oceánskej vody dôjde k uvoľneniu kyslíka a vodíka pod obrovským tlakom na dne Mariánskej priekopy. Dôjde k obrovskému výbuchu. Tento výbuch bude v ekvivalentne  niekoľkotisícnásobne prevyšovať celú zásobu jadrových zbraní, nachádzajúcich sa na Zemi. Pod extrémnym tlakom oceán nielen zovrie, on exploduje. To zdvihne obrovský stĺp pary zmiešanej s prachom. Tento gigantický stĺp pary sa pod obrovským tlakom vyrúti tak vysoko nahor, že prerazí našu atmosféru. Atmosféra sa zvinie ako prikrývka a jednoducho bude slnečným vetrom „sfúknutá“. Čiže našu atmosféru v doslovnom zmysle slova zmietne spolu s celým vodným obalom. Zároveň tento gigantický výbuch vyvolá mohutný  hydraulický ráz, nasmerovaný do hĺbky našej planéty. Pretože 11 kilometrový stĺpec vody v Mariánskej priekope, to je obrovský tlak v bode, kde dôjde k výbuchu. A tento tlak sa zasa odrazí na hydraulickom ráze. Vznikne ohromná explozívna vlna nasmerovaná do stredu planéty, do magmy, ktorá sa bude tangenciálne rozbiehať, a to vyvolá dodatočné kavitačné procesy. To povedie k 10-násobnému prudkému rozšíreniu magmy vo všetkých smeroch. Čiže magmy bude 10-krát viac. To doslova roztrhne planétu zvnútra. Magma sa vďaka tomuto rázu bude správať ako plynná látka. Všetky sopky, pukliny, zlomy, všetky hranice litosférických platní sa roztrhnú a vybuchnú súčasne. Zem bude zaplavená lávovými prúdmi rovnako, ako sa to stalo na Marse. Prirodzene, v dôsledku rázu vnútorné jadro odskočí a pohyb vonkajšieho jadra sa zastaví. Naša planéta zomrie. Tento proces zaberie iba niekoľko minút. 

V dôsledku zastavenia jadra zmizne elektromagnetické pole našej planéty a prakticky úplne gravitačné pole. A preto všetky satelity spadnú z obežnej dráhy Zeme. Vrátane Mesiaca. Ak sa bude Mesiac nachádzať nad východnou pologuľou, výbuch ho odhodí a pritiahne ho Slnko. Ale ak sa Mesiac bude nachádzať nad západnou pologuľou, tak v momente, keď gravitačné pole zmizne, spadne na Zem. Ale nás, ľudí, to už ničím nebude ohrozovať, keďže v dôsledku týchto udalostí už ako ľudstvo úplne prestaneme existovať.”

Nebolo by lepšie tomuto všetkému predísť, kým je ešte možnosť?

Zdroj: creativesociety