Založ si blog

Terapeut Tradičnej čínskej medicíny: „Niekedy naozaj stačí byť len ľudský.“

Pracujem ako terapeut tradičnej čínskej medicíny. Cieľom mojej práce je pomáhať ľuďom, ktorí častokrát za nami prichádzajú s poslednou nádejou, že práve táto forma medicíny im pomôže. No nie je to len pomoc na úrovni fyzického či biologického tela.  Je to pomoc predovšetkým v oblasti duše a ducha

Sny patria k neoddeliteľnej súčasti nášho bytia. Zažila som už j socializmus, ktorý nevyšiel. Teraz žijem v ďalšom „vyštrnganom“ demokratickom systéme. 

Ako mladá som snívala sen o utopistickej spoločnosti, v ktorej budem žiť. Kde láska, viera a odbornosť budú na prvom mieste. Človek bude mať prioritu a všetko v spoločnosti bude pracovať v jeho prospech. Budeme lietať do vesmíru na dovolenku. 

Verila som, že ďalší model spoločnosti bude ten pravý. Prešiel čas a môj sen sa rozplynul ako ranná hmla. No stále je niekde  vo vás tá neskutočná túžba po niečom, kde by ste sa cítili naozaj ako v rajskej záhrade. 

Môj sen sa napĺňa

Osem osnov tvorivej spoločnosti ma ihneď oslovilo.. Musela som si počkať dlhých štyridsať rokov. Kus života je za mnou, ale predo mnou je stále ten môj sen. Chcem tvoriť, pomáhať, podieľať sa na niečom, čo je väčšie ako ja sama, čo má zmysel a potenciál pre celé ľudstvo. Je to svetlo v tuneli, je to nádej, je to cieľ môjho života, je to láska.  

Nechcem sedieť doma a plakať do vankúša, aká je doba ťažká.. Rozhodla som sa zapojiť do projektu Tvorivej spoločnosti a byť niečím užitočná. Chcem žiť slobodne. Bez príkazov, zákazov, nariadení, noriem, pravidiel, obmedzení a čo ja viem ešte čoho…. jednoducho dosť. 

Život  človeka by mal byť na prvom mieste. Každý z nás prichádza na tento svet ako slobodná bytosť. Pri všetkých tých zdravotných problémoch klientov, ktorí prichádzajú za nami často najprv liečime dušu človeka. Dlhé hodiny rozprávania nás privedú k tomu, že nežijeme slobodne. Nežijeme tak ako by sme chceli. Človek človeku je vlkom.

Osobný príklad

Svoj sen som začala snívať ako študent Tradičnej čínskej medicíny. Praktikovať Qi kung, meditácie, pracovať na sebe a na svojom vnútri. Tieto princípy patria k základným praktikám každého terapeuta. Na ceste však stretávate veľa ľudí a každý deň dostávate ponaučenia a poďakovania od života. Stretávate sa s ubolenou dušou a so sklesnutým duchom. Ak nazriete do vnútra, zistíte, že niekde v kútiku sedí ustrašená duša. Stačí len pustiť do malej miestnosti svetlo a podať ruku. Podaním dávate oporu, istotu, lásku a nádej. Vieru, že je tu možnosť ako ďalej, že predsa len existuje. Niekedy naozaj stačí byť len ľudský. 

Osnovami tvorivej spoločnosti žijem. 

Osobným príkladom zmôžete oveľa viac. Zo začiatku som si vyrábala letáčiky s osnovami sama, neskôr som písala články na svoju stránku. Dnes sú k dispozícii noviny Dobro je tam, kde ty ako aj letáčiky. Každý, kto ku mne príde osobne dostane informáciu. Niektorí ju príjmu, iní sa na mňa čudesne pousmejú a v mysli si hovoria svoje. No sú takí, ktorí prídu a začnú sa pýtať. Ľudia by mali začať od seba. Pracovať na sebe, na svojom zdraví, nielen fyzickom, ale aj duševnom. Vtedy, ak je organizmus v rovnováhe, tak človek je šťastný, môže tvoriť, je vitálny a ľudský. Tvorivá spoločnosť je pre mňa nová vysnívaná planéta, nová Zem. Tam, kde je sloboda a bezpečnosť, kde sa cítim doma. Vytvorme si domov na tejto planéte. Plný lásky, porozumenia a harmónie. 

My terapeuti sme už začali. Pre nás je to prirodzená prax. Pochopiť zložitosť ľudskej duše je náročný proces, nie však nemožný. Máme dnes k tomu vytvorené všetky podmienky. Stačí len vôľa vykročiť v ústrety novým časom. 

Na to, aby sme projektu vdýchli dušu, potrebujeme harmóniu v tele. 

Konkrétna rada terapeutky v oblasti Tradičnej čínskej medicíny

No a tu je malý návod z mojej terapeutickej praxe. Prajem všetkým v Tvorivej spoločnosti harmonickú pečeň, ktorá  je spojená s rastom, plánovaním, tvorivosťou a predvídaním. Žlčník zodpovedá realizácii projektu. Uskutočňuje rozhodnutie. Nech sa každá ľudská bytosť rozhodne správne a vykročí vpred. Aby pečeň a žlčník mohli rásť, potrebujú vodu. Tá je zastúpená v  obličkách. Vo vode sa skrýva vôľa, vytrvalosť, dôraz, schopnosť presadiť sa. Na to, aby sa tento plán podaril, potrebuje získavať nadšenie srdca. Slezina ako matka, oblečie myšlienky Tvorivej spoločnosti do jasného obleku a preverí jej použiteľnosť. Vyplní prázdne miesta tmelom a spojí jednotlivé časti do jedného celku. Upraví vzťah k realite. Pľúca dajú pozor na kvalitu. Pevne dotiahnu skrutky a určia pravidlá. Poskytnú plánu Tvorivej spoločnosti stálosť a trvanlivosť. Potom všetky súčasti nášho organizmu hrajú nádhernú symfóniu. 

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 641085x
Priemerná čítanosť článkov: 1973x

Autor blogu