Založ si blog

Ekológia alias efekt zubnej kefky a makového koláča

Cestou z nákupu sme zaparkovali pri rieke. Chceli sme si urobiť piknik a kochať sa pri tom prírodou. Vystúpila som z auta. Všade sa váľali plastové fľaše, použité rúška, obaly z fastfoodu a všetko možné, čo bolo ešte donedávna súčasťou áut, ktoré bolo treba rýchlo “upratať.” 

Kam s odpadkami?

Jasné, že najjednoduchšie riešenie je zobrať vrece a odpadky upratať. Dnes sa väčšina z nás zúčastňuje týchto aktivít, v nádeji, že prospejú aspoň malou troškou k zlepšeniu ekológie planéty. Nie je to zlé. Má to však rovnaký efekt, ako jednou rukou si čistiť zuby a druhou si dávať do úst makový koláč. Zuby budú špinavé a “nevychovancom” nezabráni naša aktivita znečisťovať okolie.

Spravila som malý experiment. Po týždni som sa išla prejsť do lesa, ktorý čistili dobrovoľníci. Len tak sa to tam hemžilo odpadkami. Niekto asi rekonštruoval kúpeľňu, pretože uprostred lesa si trónilo umývadlo aj práčka.

Treba konať!

Odpadky budú všade navôkol, kým sa nezmení spôsob myslenia ľudí, samotný formát. Keď sa všetci bijú do pŕs za ekológiu, kto teda hádže odpadky na zem? Vybudovať Tvorivú spoločnosť je v našich silách. Vytvoriť také podmienky v spoločnosti, kde bude nielen neprípustné premeniť prírodu na smetný kôš, ale nikoho to ani nenapadne, pretože za také konanie by čoskoro prišiel dôsledok. Môžeme neustále riešiť lokálne problémy. Ale vtedy nebudeme mať čas na riešenie globálnych problémov, ktoré stoja pred ľudstvom. Keď sa zmeníme ako ľudstvo, vyriešime všetko. A budeme sa môcť tešiť (nielen) z krásnej prírody.

Zdroj: allatraunites.com

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Na Slovensku totálne zlyháva demokracia. Máme dôkazy

15.04.2024

Slovensko sa zaraďuje medzi demokratické krajiny, no ľudské práva a sloboda prejavu sa tu neustále rôznym spôsobom porušujú. A to aj pod hlavičkou tých, ktorí majú ľudí chrániť. Určite ste zachytili hon na Tvorivú spoločnosť (aj hnutie ALLATRA), ktorá v relácii Reportéri, vo verejnoprávnej televízii, bola označená ako nebezpečná proruská sekta. Napísaných [...]

Tak sa nehanbi a rozprávaj!

14.04.2024

„Láska ukazuje človeku cieľ jeho života. Rozum ukazuje prostriedky, ako ich uskutočníte.“ Tomáš Garrigue Masaryk Píše sa rok 1900, Milan Rastislav Štefánik sa stáva zapisovateľom študentského pražského spolku Detvan, ktorý si dal za úlohu vzbudiť národné povedomie u Slovákov. Neostal len u Detvana. Spája sa s ľuďmi, [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 323
Celková čítanosť: 635347x
Priemerná čítanosť článkov: 1967x

Autor blogu