Založ si blog

Vyjde nás to draho. Podvod so zelenou energiou

Pred pár dňami mi volala operátorka z nemenovanej spoločnosti a pýtala sa ma, či nechcem prejsť na čistú, ekologickú energiu. Za tento nadštandard si priplatím len dve eurá mesačne. Teda, odpustím si jedno kapučíno a za odmenu budem mať pocit, že žijem, robím niečo pre tento svet.. 

Ešte pred nejakým časom by som jej ponuku zobrala všetkými desiatimi. Veď postupne prechádzame na zelenú energiu, dúfajúc, že nás zachráni. Realita však hovorí o inom. Ak sa bližšie pozriete na účet, zistíte, že čisté náklady na energiu predstavujú len 36,2 %. Približne 34 % tvorí doprava, ale zvyšok, viac ako 30 %, sú dane.  Vláda využíva väčšinu týchto peňazí na takzvaný prechod na zelenú energiu, najmä slnečnú a veternú. Do zelenej energie sa investujú obrovské finančné prostriedky, zatiaľ čo jadrové a tepelné elektrárne sa zatvárajú. Je z toho pekný biznis, výnosná komodita, s ktorou sa obchoduje na burze. 

Vyšlo ich to draho

Pri prechode na zelenú energiu sa masívne zatvárajú jadrové a tepelné elektrárne, pretože zrazu nie sú IN. No zelené elektrárne sú úplne závislé na vonkajších podmienkach. Všetci vidíme, ako sa klíma mení, počasie je nestabilné. Silný vietor, tornáda a hurikány často lámu veterné turbíny ako zápalky. Ich výroba je pritom nákladná a s ich odpadom si doteraz nevedia poradiť. A slnečné kolektory sú na tom veľmi podobne. Mnohé z nich už boli zničené a krajiny, ktoré zatvorili časť “klasických” elektrární, zrazu zistili, že nemajú dostatok elektriny. Potrebnú energiu si museli kupovať. Samozrejme, veľmi draho, pričom na to doplatili predovšetkým obyčajní ľudia. 

Masívna propaganda

Nespokojných ľudí, ktorí platia za elektrinu čoraz viac, však treba nejako uspokojiť. Zalepiť im oči, aj uši. Už roky sme masírovaní agresívnou kampaňou za boj proti zvyšujúcemu sa CO2, ktorý je hlavným ‘vinníkom‘ klimatických zmien. Za všetkým však treba hľadať peniaze a moc. Dve hlavné páky spotrebiteľského systému. Pretože v prvom rade treba zarobiť. V roku 2020 sa na zelené projekty vynaložilo 334 miliárd dolárov – väčšinou na solárne a veterné elektrárne. A ešte stále je to málo. S jedlom rastie chuť. Apetít rastie míľovými krokmi a pod rúškom svojej teórie nám tvrdia, že je potrebné zvýšiť financovanie na 4 bilióny dolárov ročne! A kamarát, teba sa nikto nebude pýtať, či si to ochotný platiť zo svojho vrecka.

Mnohí vedci už prišli s dôkazmi, že problém nie je v náraste CO2, ktorý spôsobuje ľudský faktor. Dôvodom sú cyklické klimatické zmeny, pri ktorých nám zelená energia nielenže nepomôže, ale jej presadzovanie je na úkor momentálne fungujúcej a stabilnej energie z jadra a fosílnych palív.

Je dobre zaujímať sa o túto tému, hľadať informácie z rôznych zdrojov, pretože tu v konečnom dôsledku nejde o tie 2-3 eurá mesačne navyše. Následky zavádzania tzv. zelenej energie a rušenie tej súčasnej budeme znášať my všetci. A zaplatíme za to drahšie, ako si vieme teraz predstaviť.

Zdroj: creativesociety

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:18

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 641326x
Priemerná čítanosť článkov: 1973x

Autor blogu