Založ si blog

Keď ma uvidíš, zaplačeš!

Dlhotrvajúce obdobie sucha, sprevádzané ekonomickými, geopolitickými a celkovo celospoločenskými problémami, nedávajú človeku veľa nádejí na lepšiu budúcnosť. Všade, kde sa len pozrieme, vidíme ľudské trápenie v rôznych podobách. Všetci už začínajú chápať, že sa so svetom niečo naozaj deje. To, čo sme si ešte pred pár rokmi či mesiacmi neboli schopní ani predstaviť, sa stáva našou súčasťou.

Sme svedkami toho, ako skupinka politikov dokáže ovládať celé národy. A ich “boj” s klimatickými zmenami im tiež akosi nevychádza. Peniaze sa sypú do vreciek privilegovaných, a my sa stále viac a viac stávame obeťami záplav, zemetrasení, zosuvov pôdy, či umárajúceho sucha. 

Hladové kamene

A zrazu sa objavujú kamene hladu. Extrémne sucho odhalilo vo vyschnutých riekach množstvo tzv. hladových kameňov. Tie hlásajú posolstvo, ktoré je predzvesťou ťažkého obdobia. Píše sa na nich: “Keď ma uvidíš, plač!”

Hľadiac von oknom si uvedomujeme, že situácia je naozaj kritická. Paradoxné však je to, že veľmi veľa ľudí je ochotných plakať a čakať, a nič nerobiť. Za niekoľko rokov nás zmagorili do takej miery, že sme schopní radšej sedieť a nerobiť nič, ako sa snažiť hľadať riešenie. Veď kto hľadá, ten vždy nájde. Človek sám je schopný vytvoriť také možnosti, ktoré dokážu vyriešiť nielen situáciu s hladom a počasím, ale vyriešiť absolútne všetky problémy súčasného sveta. 

Žijeme v dobe veľkých premien. Sme svedkami strašných vojen, hladu, ktorý zachvacuje aj hospodársky rozvinuté oblasti, vidíme zvrátenosti, ktoré sa stávajú akceptovanými… A všetko sa to deje iba preto, že  zúžili naše vnímanie a schopnosť kriticky myslieť. Zavreli nás do klietok, a pod rúškom strachu nami manipulujú, ako to vyhovuje pár jednotlivcom. 

Ale veď ľudia nie sú zvery, ktoré tupo žerú v ohrade a čakajú na smrť. Ľudia môžu všetko, keď pochopia, že môžu. Projekt Tvorivá spoločnosť je geniálny projekt celého ľudstva, ktorý dáva šancu každému zmeniť svet, a spoločne zvládnuť všetky súčasné i prichádzajúce trápenia sveta. Aj hladomor, na ktorý nás nenápadne pripravujú. 

Všetko je možné! Je možné nečakať, neplakať a konať. Buď sa uplačeme k smrti, ako masochisti, pozerajúci na odkrytý kameň hladu, alebo sa vzchopíme a pochopíme, že všetko je práve v našich rukách. Tvorivá spoločnosť je možnosť, ktorá sa naskytne raz za tisícročia, a my sme práve v tomto ťažkom období schopní ju zhmotniť. 

H.

zdroj: creativesociety

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Na Slovensku totálne zlyháva demokracia. Máme dôkazy

15.04.2024

Slovensko sa zaraďuje medzi demokratické krajiny, no ľudské práva a sloboda prejavu sa tu neustále rôznym spôsobom porušujú. A to aj pod hlavičkou tých, ktorí majú ľudí chrániť. Určite ste zachytili hon na Tvorivú spoločnosť (aj hnutie ALLATRA), ktorá v relácii Reportéri, vo verejnoprávnej televízii, bola označená ako nebezpečná proruská sekta. Napísaných [...]

Tak sa nehanbi a rozprávaj!

14.04.2024

„Láska ukazuje človeku cieľ jeho života. Rozum ukazuje prostriedky, ako ich uskutočníte.“ Tomáš Garrigue Masaryk Píše sa rok 1900, Milan Rastislav Štefánik sa stáva zapisovateľom študentského pražského spolku Detvan, ktorý si dal za úlohu vzbudiť národné povedomie u Slovákov. Neostal len u Detvana. Spája sa s ľuďmi, [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 323
Celková čítanosť: 635817x
Priemerná čítanosť článkov: 1968x

Autor blogu