Založ si blog

Efektívny brainstorming. Potreba významného technologického prelomu

V reakciách na Tvorivú spoločnosť sa často objavuje otázka, prečo, keď sa teda dejú výrazné klimatické zmeny, sa nespoja tí najgeniálnejší vedci z celého sveta, keď už je problém taký naliehavý? Úryvok z reči Johna Ahna, ktorá zaznela na konferencii „Globálna kríza. Východisko existuje,“ vám ozrejmí, prečo je to tak: 

„Pozrime sa na náš svet realisticky. Počuli ste už od niekoho informácie týkajúce sa skutočného rozsahu a priebehu prírodných katastrof? Možno od médií, ktoré sotva informujú o lokálnych zmenách počasia? Alebo možno od známych vedcov? Žiaľ, len málokto chápe celý obraz. Mnohí si všímajú len nárast teploty a obviňujú ľudí, zatiaľ čo iní sú stále v štádiu popierania a tvrdia, že s klímou sa nedeje nič nezvyčajné, že ide len o prirodzenú premenlivosť, a že všetko je normálne. Ako by v tejto situácii, keď nevidíme celý rozsah prírodných katastrof a o skutočných príčinách katakliziem sa stále diskutuje, mohli vedúci predstavitelia krajiny ospravedlniť rozhodnutie nechať svojich špičkových vedcov spolupracovať s konkurenciou a potenciálnymi nepriateľmi? Práve na týchto vedcov sa hlavy štátov spoliehajú pri vývoji nových zbraní a zabezpečovaní dominancie krajiny. 

Vyriešenie problému vonkajšieho vplyvu v krátkom čase si vyžaduje významný technologický prelom. Ten sa dá dosiahnuť len vtedy, ak majú vedci spoločný cieľ a môžu voľne spolupracovať, vymieňať si poznatky a diskutovať o konceptoch. Avšak v súčasnom konzumnom formáte, aj keby sa schopní vedci stretávali a spolupracovali, stále by boli rozdelení, zastupovali by konkurenčné strany a nemohli by si otvorene vymieňať svoje myšlienky a efektívne brainstormovať. Nemôžeme teda očakávať pozitívny výsledok.

Je tiež otázne, ako by sa tento projekt financoval, najmä keď je svetová ekonomika na pokraji kolapsu. V Tvorivej spoločnosti však bude šanca na nájdenie riešenia prírodných katastrof podstatne vyššia, pretože najprv by mal každý človek prístup k pravdivým informáciám o rozsahu a dôsledkoch katakliziem a skutočná príčina klimatických katastrof by sa stala zjavnou. Následne my, ľudia, začneme sústreďovať svoje úsilie a pozornosť na riešenie skutočného problému a každý pochopí jeho dôležitosť. 

Po druhé, kľúčoví vedci, ktorí sú v súčasnosti pred verejnosťou skrytí, budú môcť slobodne otvorene spolupracovať, vymieňať si názory a bude ich spájať jeden cieľ, a tým je zastaviť vonkajšie kozmické žiarenie a zachrániť ľudstvo. Okrem toho by každý vedec plne pochopil vážnosť situácie, pretože sa netýka len jeho a jeho blízkych, ale celých ôsmych miliárd ľudí. To všetko vytvorí podmienky na vznik nových myšlienok, prevratných objavov a urýchli pokrok smerom k nájdeniu nového riešenia. 

Viete, som vedec a keď som si vybral svoju cestu, sníval som o tom, že urobím objavy, ktoré zlepšia životy ľudí a zmenia svet. A viem, že každý vedec má tento ambiciózny sen: nájsť, vyvinúť niečo veľké, čo si všetci zapamätajú a o čom budú čítať v učebniciach histórie. A táto úloha a jej riešenie je niečo, na čo ľudia nikdy nezabudnú. Mená týchto ľudí, ktorí zachránia planétu, si bude ľudstvo pamätať navždy.

Po tretie, vedci nebudú začínať od nuly. Už máme za sebou veľký vývoj a pochopenie toho, ako zastaviť vonkajší vplyv. Nemôžeme to však urobiť len sami, potrebujeme brainstorming a úzku spoluprácu medzi najlepšími vedcami, vzhľadom na to, že na to máme len pár rokov. Dôležitým aspektom je, že v Tvorivej spoločností všetky zdroje patria ľudstvu, a preto bude týmto vedcom poskytnutá dostatočná podpora a zdroje na to, aby uspeli.

Stavajú si bunkre 

V našom spotrebiteľskom svete sa tí, ktorí majú ako-také pochopenie pre 12 000-ročný cyklus, snažia predpovedať bezpečné miesta a predávať pôdu alebo stavať bunkre. To je dostupné pre niekoľkých, ale vieme, že tieto možnosti im môžu predĺžiť život len o niekoľko rokov. Všetci aj tak zahynú, pretože tentoraz celá planéta zahynie ako Mars, ak necháme všetko tak, ako je. 

V Tvorivej spoločnosti, kým nebudú prírodné katastrofy plne pod kontrolou, budú ľudia včas varovaní a evakuovaní, pretože ľudský život má najvyššiu hodnotu. Vytvorí sa jednotná globálna záchranná služba, ktorá zaručí bezpečnosť všetkých. Vedci budú spolupracovať na určení bezpečných miest a vybudujeme vhodnú infraštruktúru vrátane miest na bývanie, pestovanie potravín, aby bolo o všetkých ľudí postarané. V Tvorivej spoločnosti tak môžeme zachrániť životy všetkých 8 miliárd ľudí a nájsť riešenie, ako sa vysporiadať s vonkajšími vplyvmi. 

Pochopte, prosím, že toto je náš svet. A práve teraz máme šancu spoločne budovať našu budúcnosť. Teraz je čas konať.“

Zdroj: creativesociety.com, fórum: „Globálna kríza. Východisko existuje.“

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Na Slovensku totálne zlyháva demokracia. Máme dôkazy

15.04.2024

Slovensko sa zaraďuje medzi demokratické krajiny, no ľudské práva a sloboda prejavu sa tu neustále rôznym spôsobom porušujú. A to aj pod hlavičkou tých, ktorí majú ľudí chrániť. Určite ste zachytili hon na Tvorivú spoločnosť (aj hnutie ALLATRA), ktorá v relácii Reportéri, vo verejnoprávnej televízii, bola označená ako nebezpečná proruská sekta. Napísaných [...]

Tak sa nehanbi a rozprávaj!

14.04.2024

„Láska ukazuje človeku cieľ jeho života. Rozum ukazuje prostriedky, ako ich uskutočníte.“ Tomáš Garrigue Masaryk Píše sa rok 1900, Milan Rastislav Štefánik sa stáva zapisovateľom študentského pražského spolku Detvan, ktorý si dal za úlohu vzbudiť národné povedomie u Slovákov. Neostal len u Detvana. Spája sa s ľuďmi, [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 323
Celková čítanosť: 636105x
Priemerná čítanosť článkov: 1969x

Autor blogu