Založ si blog

Tri typy ľudí. Ku ktorému patríš Ty?

Tak nám treba! Najvyšší čas, aby už skončilo toto bláznovstvo!

Tvrdí prvý typ ľudí. Sama pre seba som ich nazvala ako apokalyptici. Nevedia sa “dočkať” Súdneho dňa, pri každej prírodnej katastrofe si mädlia ruky a so zdvihnutým obočím vravia: “Ja som to už dávno vravel.” Sú hrdinovia sociálnych sietí, fejzbúkov, TikTokov… môžeš na nich natrafiť aj v komentároch pod blogom.
Čakajú na poriadne “vzrúšo”. Zabúdajúc na to, že v tomto chaose “zdochnú” nielen oni, ale aj ich deti, brat, sestra, frajerka, babička či milovaná mamina. Ono tá smrť v priamom prenose sa nás ani tak netýka, kým je číslo obetí anonymné. Kým medzi nimi neuvidíš tvár milovaného človeka.

Klimatické zmeny? Tie predsa neexistujú!

Popieračov klimatických zmien je viac ako húb po daždi. Ticho si pijú kávu v obľúbenej kaviarni, čítajú pravidelne bulvárnu tlač a odvolávajú sa na ujačanú skupinu vedcov, ktorá čoraz menej presvedčivo kričí, že je všetko oukej. Veď na také tornádo sa pamätala babička, však? Žiaľ, existuje priveľa reportáží, priveľa svedectiev očitých svedkov, priveľa štatistík, ktoré jasne ukazujú, že niečo nie je v poriadku nielen s naším počasíčkom, ale aj s klimatickými zmenami. A našťastie sú ľudia, ktorí to vnímajú, vidia a informujú o tom.

Pán Boh nám pomáhaj…

To sú tí, ktorí sa neúnavne modlia k Bohu alebo k inej vyššej sile, ktorá by pomohla vyriešiť situáciu s klímou. Úmysel sa síce cení, ale vždy si spomeniem na starý dobrý vtip: “Pán Boh pomáhaj…” “Pán Boh je už unavený, poď pomôcť aj ty!”

Pri všetkej úcte som ešte nepočula, že by Boh zastavil tornádo, či nosil vedrá pri hasení požiaru. To nie je v jeho kompetencii. On nám dal túto krásnu Zem a slobodnú vôľu. Takýto postoj nás vedie k pasivite. Čakať, modliť sa a dúfať, že “ono sa to nejako utrasie.” Neutrasie. Veď sa vraví, pomôž si človeče, aj Boh ti pomôže. My však musíme urobiť ten prvý krok.

A na záver, aby som niekomu neukrivdila, ešte jedna bonusová skupina. Budovatelia raja na zemi.

Poznáte ich. Vlastný priestor, životný štýl čo najďalej od tohto šialeného sveta. Znie to dobre. Mnohí z nich veria, že Zem prechádza vibráciami a nám sa podarí nejako preskočiť, previbrovať do lepšieho sveta. Fyzika však nepustí. Veriť nestačí. Ono to je krásne žiť uprostred prírody, kochať sa krásou, no prírodné katastrofy si nevyberajú. A ľahko môže tornádo odviať všetku tú roky budovanú krásu. Aj s kadibúdkou.

Tieto 3 + 1 typy majú niečo spoločné. Žiadnej skupine sa nechce robiť nič preto, aby sme mali lepšiu budúcnosť. Pritom netreba tak veľa. Stačí sa reálne pozrieť na fakty, prekonať trošku svoju lenivosť a začať informovať o klimatických zmenách. Pretože len ak sa im postavíme aktívne, budeme mať budúcnosť. A určite nám potom pomôže aj Boh. 

M.

zdroj:creativesociety.com

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

SR polícia NAKA Kuciak vražda podozrivý zatknutie NRX

Škole sa vyhrážal bombou. NAKA zadržala 14-ročného mladíka

08.05.2024 17:07

Policajti odosielateľa e-mailu vypátrali a zadržali do 24 hodín.

vojna na Ukrajine

Prispelo už 65-tisíc darcov. Zo zbierky suplujúcej štát sa nakúpi žiadaná delostrelecká munícia

08.05.2024 15:57

Za 22 dní sa iniciatíve Mier Ukrajine podarilo vyzbierať celkovo 4 165 309 eur.

vojna na Ukrajine, Volodymyr Zelenskyj

Ukrajina do vojny posiela väzňov. Po vzore Ruska však nejde

08.05.2024 15:14

Norma by mala pomôcť doplniť ukrajinské jednotky a striedať vojakov vyčerpaných po dvoch rokoch bojov.

Kybernetické útoky - autá

Bombové hrozby na školách boli pravdepodobne kybernetickým útokom, uviedla polícia

08.05.2024 15:03, aktualizované: 15:20

Po páchateľovi polícia pátra.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 648181x
Priemerná čítanosť článkov: 1994x

Autor blogu