Založ si blog

V hre sú aj ich životy

Vidím ich každý deň. Motivačné citáty  milujúcich mám, ktoré tvrdia, že by za svoje deti doslova dýchali. „Moje srdce bije len pre teba…”
“Obetujem pre teba všetko, aj svoj život…” Silné slová, však?

Sem-tam sa začítam do internetových diskusií, pretože ma zaujíma, čo riešia maminy. Aby som bola v obraze. A ženy, matky, kvôli deťom, vydržia aj nemožné. Žijú s absolútnymi hovädami (pardon za výraz), ktoré ich bijú, týrajú, kričia, no vo vzťahu ich ako zázračná mantra drží formulka: “Vydržím to len kvôli deťom…” I keď vydržať v nefunkčnom vzťahu len kvôli deťom nie je pre nikoho šťastné riešenie, tobôž nie pre deti, ktorým takýto vzorec a model správania neprinesie nič dobré.

Na druhej strane história je plná mám, ktoré dokázali urobiť aj nemožné a motivovala ich láska k dieťaťu. Poslednú dobu mám však pocit, že starostlivosť o dieťa sa kumuluje do perfektného statusu a dokonalej fotografie na Instagrame. Len tak, aby svet videl, a aby mama nemusela vystúpiť zo zóny komfortu. Pretože urobiť krok do neznáma si vyžaduje odvahu. Odvahu prepichnúť ružovú bublinu “v mojom svete je všetko v poriadku” a pozrieť sa do očí faktom. Pozrieť sa na to, že náš svet je v prdeli. Pozrieť sa, že zajtra môže moje dieťa umierať a ja s tým zajtra už nič nespravím. Ale dnes ešte môžem. Môžem kričať, apelovať, volať, silou matky, ktorá vie, že v hre je moje dieťa: „Ženy, matky, ľudia, prebuďte sa, poďme niečo robiť, apelujme na vedcov, zázrak sa bez nás nestane.” 

Majú na to odvahu Instagramové mamy? Dnes asi sotva. Boja sa onálepkovania, odsúdenia, radšej budú dúfať, že ono sa to nejako vyrieši. To, že klimatické zmeny sa nezlepšujú, nevidí len idiot. Alebo blázon, ktorý si nedá dokopy dva a dva. Ešte môžeme veľa zmeniť, stačí trošku odvahy. Alebo naša láska k vlastným deťom ostane len na papieri ako v anekdote?

Zaľúbený muž píše svojej nastávajúcej: „Milujem ťa, preplával by som kvôli Tebe oceán, premohol trojhlavého draka, preplazil sa púšťou. Zajtra však neprídem. Má pršať a nechcem prechladnúť.” 

Tak poďme slová premeniť na činy. 

M.

zdroj:creativesociety.com

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Rusko / Sankcie / Rubeľ / Mena /

USA uvalili nové sankcie na stovky subjektov v Rusku, Číne a Hongkongu

01.05.2024 20:14

Sankcie sú namierené napríklad proti spoločnostiam spojeným s ruským projektom na ťažbu zemného plynu a výrobu skvapalneného zemného plynu v Arktíde.

EÚ / Slovensko / SR /

Stovky ľudí v Bruseli roztiahli obrovskú vlajku EÚ. Nečakane prišla von der Leyenová, pozdravila aj Slovákov

01.05.2024 19:48

Stovky ľudí si v bruselskom parku pripomenuli 20. výročie rozšírenia Európskej únie roztiahnutím obrej vlajky EÚ.

Nożykova synagóga

Na varšavskú synagógu hodili tri Molotovove koktaily. Duda aj Sikorski útok odsúdili

01.05.2024 19:30

Izraelský veľvyslanec v Poľsku Jakov Livne uviedol, že "nehorázne antisemitské útoky ako tento nemožno dnes tolerovať".

Výstava / Ruská propaganda / Tank / Abrams M1A1 /

Moskva vystavuje západnú vojenskú techniku ukoristenú v bojoch na Ukrajine. Skvelý nápad, komentoval Peskov

01.05.2024 18:30

Rusko kritizuje dodávky západných zbraní a vojenského vybavenia na Ukrajinu a považuje ich za dôkaz priameho zapojenia NATO do konfliktu.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 645206x
Priemerná čítanosť článkov: 1985x

Autor blogu