Založ si blog

A zrazu sa celý svet prebudil a hovorí: „Páni, toto je nevyčerpateľný zdroj! “

Počuli ste už o GAV – generátoroch vody zo vzduchu? Prevratná technológia, ktorá je schopná vyriešiť problémy s nedostatkom pitnej vody, odstrániť na Zemi hlad a smäd, a hlavne vyriešiť klimatické problémy, ktoré sa už prejavujú všade. 

O technológii GAV je natočený populárno-vedecký film Voda zo vzduchu: Cesta k záchrane ľudstva, v ktorom je predložený jasný plán zavedenia tejto pokrokovej technológie, ktorý je potrebné detailne preskúmať a zrealizovať odborníkmi. 

Máme problém s vodou. Niekde jej je príliš veľa, odplavuje naše domy, autá a berie naše životy. Na inom mieste voda mizne, je sucho a všetko hynie. Niekedy sa to mení veľmi rýchlo a dramaticky, a bohužiaľ, bude ešte horšie. Zároveň umiera oceán – je znečistený. Ropné látky, mikroplasty a nanoplasty sú skoro v každej molekule oceánskej vody. Kvôli tomu prestal oceán plniť svoju hlavnú funkciu odvádzača tepla z útrob Zeme do vesmíru. Z klimatizačnej jednotky sa stal vykurovacím telesom, keďže teplo teraz zostáva pri povrchu Zeme. To dodáva doplnkovú energiu prejavom živlov a vyvoláva nárast počtu a sily rôznych katakliziem.

Jedna známa ekoaktivistka napísala: „Smrteľné horúčavy, záplavy, búrky, lesné požiare, suchá, neúroda… to nie je‘nový normál’. Sme na samom začiatku klimatickej a ekologickej katastrofy a extrémne poveternostné javy budú čoraz častejšie.“

Čo s tým majú spoločné GAV?

Generátory atmosférickej vody odoberajú prebytočnú vlhkosť zo spodných vrstiev atmosféry, ktorá sa tam hromadí kvôli zvyšovaniu ich teploty. Odoberaním vlhkosti zo vzduchu stimulujeme vyparovanie. Spolu s výparmi stúpajú z povrchu vodných plôch nahor mikro- a nanoplasty. Generátory atmosférickej vody vodu kondenzujú a filtrovaním z nej odstraňujú všetky prímesi a nečistoty. Pri masovom používaní sa GAV stanú umelým filtrom integrovaným do kolobehu vody na planéte. Už po niekoľkých rokoch ich aktívneho používania budú oceán a atmosféra výrazne čistejšie. To ochladí atmosféru a zníži jej vlhkosť. V dôsledku toho sa zmenší sila hurikánov i búrok a zníži sa aj množstvo extrémnych zrážok. Zachráni to milióny životov a umožní vyhnúť sa mnohomiliardovým škodám. 

Oceán opäť začne odvádzať teplo do atmosféry, odkiaľ bude unikať do vesmíru. To zmierni ničivé účinky katakliziem a silne obmedzí ich frekvenciu.

Pomocou GAV sa môže produkovať akýkoľvek požadovaný objem vody, a to aj na priemyselné účely. Primárne je to technológia, ktorá umožní spustiť planetárnu klimatizáciu. Zároveň je však schopná revolučne zmeniť existujúce princípy vedenia poľnohospodárstva a stať sa nevyhnutným prvkom takmer vo všetkých výrobných cykloch.

Čo je k tomu potrebné urobiť:

1. Úplne prejsť na generátory atmosférickej vody, začať čerpať vodu výhradne z atmosféry a prestať ju čerpať z povrchových a podzemných zdrojov. Generátory atmosférickej vody dokážu vyrábať akýkoľvek požadovaný objem vody na pitie, zavlažovanie a aj pre priemyselnú potrebu. V čase vodnej krízy sa stanú životne dôležitými a zabezpečia stabilné zásobovanie vodou.

2. Rekonštrukcia kanalizačných systémov. Voda, i keď čiastočne vyčistená systémom ČOV, sa nesmie vypúšťať do otvorených vodojemov. Vyčistená musí smerovať do pôdy a len po prechode prirodzeným dočistením cez pôdne vrstvy sa dostávať do vodojemov. 

3. Zaviesť bezpalivové generátory energie (BPG), ktoré zabezpečia generátorom atmosférickej vody dostupnú energiu. Vlhkosť pre zariadenia na výrobu vody sa musí získavať z atmosféry, a preto je potrebné zlikvidovať otvorené umelé vodné nádrže. Práve zavedenie BPG zníži závislosť od hydroenergetiky a umožní otvorenie priehrad. Vrátením riek do ich pôvodných korýt a obnovením ich prirodzeného toku sa odstráni stojatá voda a dôjde k oživeniu ekosystémov. 

Toto sú prioritné kroky k zachovaniu našej planéty. Ak budú splnené, tak hmatateľné výsledky uvidíme už o 2-3 roky.

 A k tomu ekologické potraviny pre každého

Ak využijeme priestorové a klimatické podmienky, ktoré nám ponúka Sahara, a postavíme na nej veľké množstvo technologicky vyspelých vertikálnych fariem, tak sa v nich dá (pri využití BPG a GAV) pestovať a chovať všetko pre nás potrebné. Potraviny pre všetkých. Okrem toho bude potrebné mnohé dnešné pestovateľské a chovateľské plochy na všetkých kontinentoch nechať spustnúť (správnejšie povedané navrátiť ich do pôvodného prirodzeného stavu) a namiesto nich postaviť vertikálne farmy – pohodlné a ekologické. Výhoda týchto fariem je obrovská, pretože sa v nich dajú s niekoľkonásobne vyššími výnosmi oproti dnešným vyprodukovať skutočne ekologické potraviny, ktoré v špeciálnych podmienkach naberajú silu, a preto sú veľmi výživné a prospešné. Môžeme kontrolovať všetko, čo sa dostane do rastlín i mäsa. Nebudeme potrebovať pesticídy, antibiotiká, ani iné škodlivé chemikálie, ktoré sa pri dnes zaužívaných postupoch dostávajú nielen do pôdy a vody, ale čo je najhoršie, aj do nášho tela (potravinami, ktoré produkujeme teraz). 

Naša generácia má absolútne reálnu príležitosť vytvoriť ekologicky prívetivé podmienky na celej Zemi. Už to veru nie je žiadne sci-fi, ale súčasná veda. A tieto technológie sa už dnes môžu stať realitou aj preto, lebo sa rozvoju rôznych vedných oblastí vedy venujú aj vedci, ktorí sú dobrovoľníkmi projektu Tvorivá spoločnosť. 

H.

zdroj:creativesociety.com

Čo som sa naučila od Rómky

04.06.2024

Na autobusovej stanici čakala na autobus Rómka. Žena 50+ s rozčapenými nohami, v šatách odhaľujúcich ovisnuté prsia. Pohľad mi zbehol práve tam, do výstrihu. Zastavila som to – stopla som moje odsúdenie. Nič zlé nerobila, rozprávala sa s ľuďmi okolo… Boli to sekundy, pokiaľ som prešla okolo. No stačili mi na to, aby som uvidela obrázok, zanalyzovala a… Nedošlo k [...]

Doba se zrychlila. Je čas zpomalit.

25.05.2024

Běžím do práce. Jako vždy na poslední chvíli. Míjím lidi, kteří stejně jako já, pospíchají na autobus, aby stihli další navazující spoje. Po ránu jsem často nevrlá a dokáže mě rozhodit i prkotina. Když se podívám na lidi kolem, vidím, že i oni uvnitř se sebou bojují. Odrážíme se jak zrcadla jeden od druhého. Někdy bych si přála vstát do práce v klidu, [...]

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Medveď hnedý

Útoky medveďov na človeka v Japonsku sa množia. Ďalšou obeťou je stavebný robotník

21.06.2024 20:41

Medveď pravdepodobne zabil stavebného robotníka (58) v Japonsku. Muža našli v lese v prefektúre Nagano s rozsiahlymi poraneniami hlavy a chrbta.

vojna na Ukrajine, hroby, Charkov

NYT: Veľa mužov na Ukrajine sa skrýva. Obávajú sa, že ich nevycvičených pošlú na smrť

21.06.2024 18:35

Na Ukrajine žije mnoho mužov, ktorí sa skrývajú. Majú strach z odvodov do armády na obranu krajiny proti ruskej invázii. S niekoľkými z nich hovoril denník The New York Times (NYT).

Viktor Orbán

Nemecko už podľa Orbána 'nevonia a nevyzerá rovnako', zmenilo sa na multikultúrny svet

21.06.2024 18:21

Maďarský premiér Orbán počas návštevy Berlína povedal, že Nemecko sa v dôsledku migrácie zmenilo na "pestrofarebný, multikultúrny svet".

parlament, nrsr, NR SR,

Voľby by v júni vyhral Smer tesne pred Progresívnym Slovenskom

21.06.2024 17:29

Do parlamentu by sa dostalo sedem politických subjektov.