Založ si blog

Výlet do Tvořivé společnosti

O víkendu jsme jeli s dětmi a mojí maminkou na výlet. Cestu tam jsme zvládli s navigací bez potíží. Když jsme jeli nazpátek, už byl večer, rozhodli jsme se zchladit studenou limonádou v restauraci u silnice. Měli jsme štěstí, že ještě měli otevřeno. Do zavírací doby zbývala jedna hodina. Všichni jsme si objednali malinovku. Děti dostaly brčko a vychutnávaly si studené pití. Za pár minut k nám opět přišla velmi milá servírka a nabídla nám zákusky zdarma. Že už brzy zavírají a tyhle tři jsou poslední. Děti je s radostí přijaly. A já si v tu chvíli připadala jako v Tvořivé společnosti, kde je člověk člověku laskavým a nezištným přítelem. 

Jen škoda, že to takhle nefunguje i ve velkých obchodech, kde každý den vyhazují tuny neprodaného jídla, ovoce a zeleniny místo toho, aby ho prostě někomu dali jen tak zdarma. Takhle bohužel funguje spotřebitelský formát. Pro velkoobchody je lepší jídlo vyhazovat, protože když ho budou rozdávat, začnou klesat ceny a oni nebudou tolik vydělávat. Tohle je realita dneška. Na jedné straně planety lidé hladoví a na druhé se jídlo vyhazuje jen kvůli tomu, aby se nepřišlo o zisky. 

Ale společně to můžeme změnit, můžeme žít v dostatku, nevyhazovat jídlo, pomáhat si navzájem a prostě být lidmi. Když si ty i já, zkrátka my všichni, osvojíme myšlenku změny společnosti ku prospěchu nás všech – můžeme vybudovat lepší společnost velmi brzy, již do pár let. 

Julie

zdroj: creativesociety

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 644562x
Priemerná čítanosť článkov: 1983x

Autor blogu