Založ si blog

Salvádor: pozlátko pre turistov, aká je však skutočnosť?

Los Angeles, California, USA – 15 March 2019: Salvador, Brazil city visualization illustrative concept on screen through magnifying glass

Po vianočných sviatkoch vysielali v televízii dokument o krajine Salvador. Zaujalo ma to a spolu s dcérkou sme dokument o tejto latinskoamerickej krajine pozerali. Ukázali nádhernú prírodu a tie scenérie s bohatou faunou a flórou, do toho pekná hudba. Až do momentu, kedy moderátor, ktorý sprevádzal krajinou začal hovoriť, že takto je prezentované pre turistov, ale skutočná realita je od toho čo ukázali, veľmi vzdialená.

Polícia nezasahuje

Potom nasadli do auta a spolu s policajnou hliadkou išli do uličiek, kde býva bežný obyvateľ mesta. A to bol šok. Ľudia sa tlačili v murovaných domoch vedľa seba, mnohopočetné rodiny žijúce v dvoch-troch izbách, vlastnili len chladničku a televízor. Ošarpané múry, železné alebo plechové dvere, všade mreže na oknách. Už 13-ročné deti predávajú na ulici drogy pre kartely. Ak chcú prežiť, kradnú alebo unášajú, lúpia, dokonca i zabijú človeka. 

Sem nechodia ani policajné hliadky, nakoľko územie spravujú drogové kartely a o pohybe policajtov vedia. Zistili, že ich sledujú cez kamery v pouličných lampách. Dokonca i v mobile  našli mikrokameru. Zbrane a techniku majú lepšiu ako štátni policajti. Kartely si za peniaze z drog kupujú politikov a médiá. To bola len čiastka z vymenovaných vecí, ktoré boli prezentované v tomto  dokumentárnom filme.

Ľudia rezignovali

Z ľudí a ich prežívania bolo vidieť, že rezignovali. V 21. storočí žijú na hranici života a smrti. Dokonca ukázali domorodé obyvateľstvo, ktoré sa ukrýva v horách, lebo sa ich snažia vyhladovať ako národ a podmaniť si ich. Ostalo len 1% z ich populácie. Poviem vám, že keby som to nevidela, tak neverím. Zdalo sa mi to ako sen. Ľudí ovláda ego a túžba po moci, peniazoch. No ako ďaleko môžeme zájsť v dobre? Je možné zmeniť smerovanie v spoločnosti? Dá sa žiť aj inak? 

Existuje východisko

  V hlave som mala veľa otázok. Na všetky mi dáva odpovede projekt, ktorý má zmysel a ponúka riešenie. Riešenie a poslednú šancu, ktorú máme ako ľudstvo je celosvetový projekt pod názvom Tvorivá spoločnosť. Zapojiť sa do neho môžu všetci, lebo na každom z nás záleží. Človek je predsa tvor inteligentný a má túžbu žiť v radosti a láske. 

Projekt, ktorý môže veľa zmeniť

Globálnosť projektu Tvorivá spoločnosť sa  ukazuje na  všetkých kontinentoch  a denne sa k nemu pridávajú ďalší ľudia. Zmyslom je prepojiť všetkých ľudí na planéte –  aby sme sa spojili v cieli vytvoriť novú spoločnosť založenú na ľudských hodnotách. A že sa to dá, svedčia dôkazy z našej minulosti. Vedci potvrdili pravdivosť takýchto civilizácií na základe zachovaných pamiatok, vykopávok z dávnej doby.

Dnes nie je dôležité z ktorej krajiny, akej rasy, pohlavia, či vierovyznania ste, dôležité je, že chcete žiť ako ľudia, mať zabezpečené dôstojné podmienky na prácu aj vzdelanie. Už narodením získame status človeka, ktorý nemá právo nám nikto vziať.  Záleží na živote každého človeka, bez rozdielov. Ako budeme žiť, nestojí na politikoch, ale na nás ľuďoch. K projektu Tvorivá spoločnosť sa môžete ihneď pripojiť a šíriť myšlienku ďalej, hoc i do celého sveta. Čo myslíte, stojí za to žiť zmysluplne a v láske?

Zuzana Š.

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 642290x
Priemerná čítanosť článkov: 1976x

Autor blogu