Založ si blog

Ostala biela a čierna, sivej veru niet

Ľudia v dlhom rade pred budovou školy čakajú, kým na nich príde rad a budú sa môcť dať otestovať. Včera som videla kolovať na Facebooku takúto fotku, pod ktorou sa objavili komentáre rôzneho druhu. 

Nehodnotiť, ale rešpektovať

“Sú to poslušné ovce!” kričalo z jedného komentára. “Radšej prídem o polovicu výplaty, ale zachovám si svoju tvár,” tvrdilo sa v druhom. “Nie, sú to zodpovední občania! Aj ja sa pôjdem testovať,” ozýval sa ďalší názor. Pri ich letmom scrollovaní som pochopila, že tu vôbec nejde o testovanie. Všetci sme predsa ľudia. Každý z nás má svoje vlastné starosti, svoj život, svoj názor. A má naňho právo. Každý koná v danej chvíli najlepšie ako vie. Nevidíme si navzájom do hlavy, nekráčame v cudzích topánkach. Dnešná doba sa nás snaží umelo rozdeliť. Vždy na dva tábory. Jeden je za, druhý zas proti. Očkovanie, testovanie, vyučovanie či farba topánok. To je naozaj jedno. Hlavné je rozdelenie. 

Kto sa to snaží nás rozdeliť?

Myslím, že všetci už máme tohto umelého rozdeľovania plné zuby. Môžeme sa za svoj názor biť do pŕs, ale zmení to náš svet k lepšiemu? Možno skôr je na mieste otázka: “A kto sa nás to snaží rozdeliť?” Nie je to chyba určitej skupiny ľudí, na ktorú sa tak ľahko ukazuje prstom. No pritom vo vnútri akosi neprichádza pocit očakávanej úľavy. Len rozčarovanie. 

Zdroj: allatraunites.com/sk

Najväčším vinníkom toho, čo sa okolo nás deje, je spotrebiteľský formát spoločnosti, kde dominuje zisk. Záujem o skutočné potreby človeka ostáva iba na papieri a neprejavuje sa do praxe. No čo keby to bolo inak? Keby sme spoločne vytvorili spoločnosť, ktorá je hodná človeka? Dobrou správou je, že už dnes sa takýto formát buduje vo všetkých krajinách sveta. Ľudia prestávajú mlčať a hovoria o tom, ako by naša spoločnosť mohla vyzerať.

K vybudovaniu Tvorivej spoločnosti nám netreba veľa. Stačí o tom začať rozprávať, aby sme sa spojili nie v boji proti vonkajšiemu nepriateľovi, ale v spoločnom tvorivom cieli. A nám všetkým sa bude žiť oveľa ľahšie. V Tvorivej spoločnosti pojem pandémia nebude existovať. Pretože na prvom mieste bude hodnota života každého človeka. A tak sa odborníci z celého sveta spoja a poskytnú efektívne riešenie, ktoré bude možné uplatniť v každej krajine. Veď keď to funguje v jednom štáte, prečo by to nemohlo fungovať aj inde?

Michaela 

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Sýria, Maar an-Numán, nemocnica, lekári bez hraníc

Rusko zbombardovalo nemocnicu v Sýrii, obviňujú krajinu príbuzní obetí aj vyšetrovatelia OSN

02.05.2024 12:46

Vyšetrovatelia OSN Rusko niekoľkokrát obvinili z páchania vojnových zločinov v Sýrii.

Ján Mazák

Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z funkcií členov Súdnej rady SR

02.05.2024 12:38

Opozícia i odvolávaní členovia to namietali.

MZV: Premiér navštívil ministerstvo

Blanár: Naše členstvo v EÚ je pre krajinu úspešný príbeh. Na rozvoj sme dostali takmer 28 miliárd eur

02.05.2024 12:05

Slovensko podporuje vstup Ukrajiny do Únie, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok, povedal premiér Fico.

Libanon, Ursula von der Leyenová, Najib Mikati, Nikos Christodoulides

EÚ poskytne Libanonu jednu miliardu eur, Leyenová chce riešiť problémy s migráciou

02.05.2024 11:44

V Libanone tiež žije približne 210 000 palestínskych a 1,5 milióna sýrskych utečencov. To vyvoláva obavy, že regionálna nestabilita by mohla spustiť utečeneckú vlnu smerujúcu do Európy práve cez Cyprus.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 645526x
Priemerná čítanosť článkov: 1986x

Autor blogu