Založ si blog

Overené: Kniha pre človeka s depresiou môže byť reálna pomoc.

Štvorročný chlapec zo slabých sociálnych pomerov, je odobratý rodičom a umiestnený v detskom domove. Je v teple, bezpečí. Je o neho postarané. Človek by povedal, má všetko čo potrebuje. Jedného dňa sa  však tento chlapec ocitá v čakárni na psychiatrii. Spravil, čo nemal. Nerešpektuje autority, má poruchy správania. 

Dala som si otázku: „Odkiaľ sa u neho vzali tieto poruchy? Veď bol odobratý zo zlého, nebezpečného prostredia a daný tam, kde sú pre neho vytvorené tie najlepšie podmienky!“ 

Dnes je v nápravnom zariadení. Aká je realita? Mladý muž búcha päsťou do dverí, stola, skrine, odhadzuje stoličky. Sadá si a plače, hnevá sa a z úst sa mu derú slová: „Čo si on o sebe myslí?! Že môže všetko, kto je on, keď sa ku mne takto správa? Nechcem ho udrieť, veď by som išiel sedieť!“ Radšej buchne ešte raz do dverí.

Pýtam sa, čo sa stalo. Chlapec napriek hnevu odpovedá.  Pozorujem ho a hovorím: “To ste sa len nerozumeli, nepochopili jeden druhého. Veľmi dobre poznám, takúto situáciu. Hádka, hnev, nenávisť  a po nej bezmocnosť, beznádej a prázdnota. Záplatou mi boli nákupy pekných vecí a oblečenia. No obohatenie sa týmto spôsobom mi nepomohlo zbaviť sa úzkosti a depresie. Práve naopak. 

Dnes, vďaka knihám od Anastasie Novych, poznám východisko z takýchto situácií.  Viem aké je dôležité mať  tieto základné znalosti o človeku, o jeho dvojitej podstate. A taktiež aká je  dôležitá starostlivosť nielen o fyzické zdravie, ale hlavne o našu duchovnú zložku. Z vlastnej skúsenosti viem, čo mám robiť, ako môžem pomôcť sebe aj druhému človeku.

Východisko existuje. Skutočný záujem, vypočutie, úprimnosť a úprimná láska, robia divy. Nami vymyslené problémy sa stratia ako zrnko prachu v mori. Tvorivá spoločnosť = zmena k dobru a ľudskosti.

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 642377x
Priemerná čítanosť článkov: 1977x

Autor blogu