Založ si blog

Organizácie, ktoré sa snažia zmeniť svet, fungujú len naoko. Vždy

Pravda urobí tri veci: “Najskôr vás naštve. Potom vás pravda bude bolieť. Ale na konci dňa vás Pravda oslobodí.” Gerald Auger, staré indiánske proroctvo.

Spomenula som si na výstižný obrázok, na ktorý som prednedávnom naďabila na Facebooku. “Kto chce zmenu?” pýta sa na ňom akýsi rečník. Hlásia sa všetci. “Kto sa chce zmeny aktívne zúčastniť?” odpoveďou sú sklopené pohľady do zeme, nehlási sa nikto. Obrázok nezverejním, pretože autorské práva. A tie sa mi nechce porušovať. Čo má toto “memečko” spoločné s indiánskym proroctvom? Veľa. Vypočuť si pravdu vyžaduje odvahu. Aj ju prijať. Pretože keď ju prijmeš, tak nemôžeš nekonať. Chce sa ti ju vykričať do celého sveta. A robíš, informuješ, pretože skutočne chceš zmeniť svet k lepšiemu. Aj keď to ľudí naštve, označia ťa za naivného, za utopistu, komunistu, či sektára… A ty nemáš potrebu nič vysvetľovať. Len informuješ, nemusíš nikoho presviedčať. Voľba každého človeka je nedotknuteľná. Vo voľnom čase však robíš všetko preto, aby sa o možnosti vytvoriť lepšiu budúcnosť pre všetky deti dozvedel celý svet. Tvorivú spoločnosť je ľahké vytvoriť. Stačí tak málo. Konať a chcieť. 

Niektorí ťa síce onálepkujú. Nevadí. Budú fungovať aj ďalej s klapkami na očiach. Napriek tomu, v ich vnútri niečo zostane. 

Pocit, že organizácie, ktoré sa snažia zmeniť svet, fungujú len naoko. Že 1 percento ľudí sa nikdy nebude snažiť zastaviť vojnové konflikty. Že je pre nich súčasná situácia veľmi výhodná. Majú komu vládnuť, pretože očakávajú, že 99 percent ľudí bude mlčať a nebude konať. Áno, sem-tam vypustia paru a nahromadené emócie v krčme či doma za kuchynským stolom.

Ale tým sa nič nezmení. To nie je cesta. Zmena sa začína konaním každého jedného človeka. Tvorivá spoločnosť si vyžaduje aktívnu pozíciu. Vstať z gauča a začať  informovať a konať je najlepším liekom na egoizmus. Veď prekonať sám seba, to je skutočné víťazstvo. A to je pravda, ktorá nás oslobodí. 

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Na Slovensku totálne zlyháva demokracia. Máme dôkazy

15.04.2024

Slovensko sa zaraďuje medzi demokratické krajiny, no ľudské práva a sloboda prejavu sa tu neustále rôznym spôsobom porušujú. A to aj pod hlavičkou tých, ktorí majú ľudí chrániť. Určite ste zachytili hon na Tvorivú spoločnosť (aj hnutie ALLATRA), ktorá v relácii Reportéri, vo verejnoprávnej televízii, bola označená ako nebezpečná proruská sekta. Napísaných [...]

Tak sa nehanbi a rozprávaj!

14.04.2024

„Láska ukazuje človeku cieľ jeho života. Rozum ukazuje prostriedky, ako ich uskutočníte.“ Tomáš Garrigue Masaryk Píše sa rok 1900, Milan Rastislav Štefánik sa stáva zapisovateľom študentského pražského spolku Detvan, ktorý si dal za úlohu vzbudiť národné povedomie u Slovákov. Neostal len u Detvana. Spája sa s ľuďmi, [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 323
Celková čítanosť: 635825x
Priemerná čítanosť článkov: 1968x

Autor blogu