Založ si blog

Hudba hrá, no loď sa potápa.

Cyklické posuny jadra, ktorého hmotnosť je 17-krát väčšia ako hmotnosť Mesiaca, gravitačne pôsobia na všetky obaly Zeme, vrátane jej biosféry. Čo to pre nás znamená?

Zmeny v jadre zeme sú hlavnou príčinou prírodných katakliziem. V roku 1998 došlo k jednosmernému skokovému posunu ťažiska jadra Zeme oproti ťažisku plášťa Zeme, ktorý bol zistený na základe údajov z pozorovania francúzskeho satelitného systému DORIS. Od tohto okamihu začal prudký nárast počtu mnohých prírodných katakliziem. Tak isto aj posun magnetických pólov má pre Zem katastrofálne následky, pretože sa oslabí magnetosféra Zeme natoľko, že vesmírne žiarenie dosiahne povrch Zeme a zničí všetky živé organizmy.  

Zem má severný a južný magnetický pól, ktoré však nie sú totožné s geografickými pólmi. Niekedy si severný a južný magnetický pól vymieňajú miesta. Takýto jav sa nazýva inverzia magnetického poľa. Je to pomerne zriedkavý jav, ku ktorému došlo naposledy pred 780-tisíc rokmi.

Počas inverzie sa podľa predpokladov vedcov magnetosféra Zeme oslabí natoľko, že kozmické žiarenie môže dosiahnuť povrch Zeme a zničiť všetky živé organizmy. Niekedy si pri veľmi silnom odchýlení od stabilného stavu aj tak magnetické póly nevymenia svoje miesta a vracajú sa do pôvodnej polohy. Takýto jav sa nazýva exkurz.

Exkurzy sa vyskytujú oveľa častejšie ako inverzie, pričom si ale zachovávajú svoju nebezpečnosť pre všetko živé na Zemi. Nastane premena prosperujúcich obývaných miest na neobývateľne mesta, zlyhanie komunikačných a energetických systémov.

Posledné exkurzy, ktoré sú nám známe, boli dva. Prvý dostal meno Göteborg, došlo k nemu pred 13 200 rokmi a trval 100 rokov a druhý dostal meno Mono Lake a došlo k nemu pred 25 800 rokmi a trval 500 rokov.

Od roku 1900 do roku 1980 sa severný magnetický pól prakticky neposunul. Posúval sa chaoticky, stál na jednom mieste, a posun bol asi 10 km za rok. V roku 1998 keď nastal výron energie z jadra, sa zrýchlil pohyb severného magnetického pólu o 500% na 50 km ročne jedným smerom k západnej Sibíri. O čom sa môžeme presvedčiť aj tak, že polárnu žiaru už uvideli ľudia aj v Poľsku či Holandsku.

Keď k tomuto všetkému ešte pripočítame, že v poslednej dobe sa magnetické pole zeme zmenšilo asi o 15%, teda oslabil sa neviditeľný štít, ktorý nás chráni pred kozmickým žiarením a slnečným vetrom, ktorý je 70 až 80 000 kilometrov od Zeme smerom k Slnku, a ak tieto „štíty-plášte“ nebudú na póloch, ale napríklad na rovníku, tak celé toto žiarenie pôjde na ľudí, ktorí žijú v oblasti rovníka, tak situácia začína byť vážna.

Čo to znamená pre nás ako civilizáciu? Vážme si tieto dôležité historicky potvrdené fakty, ktoré nám môžu pomôcť pochopiť, nielen to, čo sa deje s magnetickým poľom, ale hlavne to, v akej dobe žijeme. Lebo ak tomu nebudeme venovať dostatočnú pozornosť, tak mi to potom pripomína situáciu z filmu o Titanicu. Hudba na palube hrá, posádka a pasažieri sa bavia, ale loď sa potápa.

Zdroj: Kaleidoskop faktov. Znamenia posledných dní/allatra.tv/sk

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Na Slovensku totálne zlyháva demokracia. Máme dôkazy

15.04.2024

Slovensko sa zaraďuje medzi demokratické krajiny, no ľudské práva a sloboda prejavu sa tu neustále rôznym spôsobom porušujú. A to aj pod hlavičkou tých, ktorí majú ľudí chrániť. Určite ste zachytili hon na Tvorivú spoločnosť (aj hnutie ALLATRA), ktorá v relácii Reportéri, vo verejnoprávnej televízii, bola označená ako nebezpečná proruská sekta. Napísaných [...]

Tak sa nehanbi a rozprávaj!

14.04.2024

„Láska ukazuje človeku cieľ jeho života. Rozum ukazuje prostriedky, ako ich uskutočníte.“ Tomáš Garrigue Masaryk Píše sa rok 1900, Milan Rastislav Štefánik sa stáva zapisovateľom študentského pražského spolku Detvan, ktorý si dal za úlohu vzbudiť národné povedomie u Slovákov. Neostal len u Detvana. Spája sa s ľuďmi, [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 323
Celková čítanosť: 635932x
Priemerná čítanosť článkov: 1969x

Autor blogu