Založ si blog

Umelá inteligencia – dobrý sluha, zlý pán

Malá hádanka: “Dokáže študovať 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Neodvráva, nemá žiadne potreby. Vie sa učiť sama, nikdy nič nezabudne. Čo to je?” Umelá inteligencia, hlavná ingrediencia štvrtej priemyselnej revolúcie, ktorá sa intenzívne rozvíja v dnešnej dobe. 

Zbiera skúsenosti miliónov odborníkov, zhromažďuje informácie o všetkých a všetkom, zlepšuje schopnosť ich analyzovať. Udomácňuje sa vo všetkých oblastiach života. To je len začiatok. Robotickým vysávačom a SIRI v mobile to zďaleka nekončí. 

Rozvoj technológii vo svojej exponenciálnej krivke bude v prvom rade použitý vo vojenskom priemysle v prípade, ak ostaneme v súčasnom konzumnom spôsobe života, v ktorom sa riadime heslom “rozdeľuj a panuj”. 

Môže to spôsobiť:

  • obrovskú globálnu nezamestnanosť (UI zbiera skúsenosti miliónov odborníkov a dokáže spraviť všetko za minimálny čas bez straty efektívnosti. To nedokáže nikto z nás)
  • hrozby pre človeka ( využitie UI vo vojenskom priemysle)
  • totálnu kontrolu nad človekom ( bez súkromia)

V prípade zmeny formátu spoločnosti na tvorivý, bude UI:

  • pomocník v rôznych odboroch akými sú medicína, sociologické a psychologické otázky
  • logistika a preprava ľudí po svete
  • cestovanie do vesmíru a spoznávanie aj iných galaxií
  • vedľajším účinkom UI môže byť nový zmysel v životoch ľudí – zjednodušenie procesov vo všetkých oblastiach
  • človek bude mať viac času na sebarozvoj a svoje obľúbené aktivity

Do rozvoja UI sa investujú miliardy dolárov. Zatiaľ sa o tom priveľmi nehovorí. Jeho rozvoj nezastavíme, no môžeme získať skvelého pomocníka pre všetko. Viac info na konferencii Globálna kríza. Týka za to už každého.

Neveríte? Skúste trošku pogugliť a sami uvidíte. Alebo kludne si dajte do youtube zvučné mená ako Elon Musk, či Jeff Bezos a pozrite si priamo interview s nimi. Sami hovoria o pridelenom tzv. “universal basic income” vzhľadom na fakt už sa zvyšujúcej nezamestnanosti. A priatelia, toto je len začiatok. 

Zdroj: Globálna kríza. Týka za to už každého. allatraunites.com

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 641062x
Priemerná čítanosť článkov: 1972x

Autor blogu