Založ si blog

V mori je viac plastu ako rýb

Každú minútu sa do svetových vôd vyhadzuje jedno nákladné auto plastu. V roku 2030 to budú už dve nákladné autá za minútu. A v roku 2050 štyri. V tejto chvíli môže byť vo svetovom oceáne viac plastu ako rýb. A vytvára obrovské ostrovy s plochou do 16 miliónov km2. To zodpovedá ploche Európy, Indie a Mexika dokopy.  

Z konferencie „Globálna kríza. Týka sa to už každého” 

Žlté, modré, hnedé a zelené. Tak vyzerajú smetiaky pred našou bytovkou. Poctivo čítam etikety, recyklujem, balené vodu nekupujem a spomínam na časy, kedy som v detstve chodila z obchodu hrkotajúc sklenenými fľašami na mlieko. Nemala som to rada. Koľkokrát ma cez zimu vysypalo na zem. A bolo aj po fľaškách, aj po mlieku.

(Ne)riešiteľné?

Žijeme v dobe plastovej. Na sieťach sú výzvy za čistenie lesov, riek, jazier. Funguje to? Na jednej strane dobrý pocit, že som urobila niečo pre svoje mesto či dedinu. Ale vyzbieraný odpad čaká jednoznačná budúcnosť. Z lesa šup do mora. Jednoducho paráda! Je super, že sa snažíme žiť ekologicky. Ale to nestačí. Boj s odpadom sme už vopred prehrali. Veď dnes dokážeme spracovať len 9 (!) odpadu.

Nutne potrebujeme nové technológie. Tie, ktoré si poradia aj s odpadom. Kým sme však nastavení na to, že akákoľvek technologická novinka sa použije na vojenský priemysel, technológie, ktoré by nám pomohli riešiť (nielen) problém s odpadom, nám nikto do rúk nedá.

Veď načo dávať opiciam zbraň? Stačí, keď sa staneme ľuďmi. Vytvoríme Tvorivú spoločnosť, kde ukážeme, že je v nás prevláda viac dobra než egoizmu. A smeti? Tie čaká taká budúcnosť, akú si dosiaľ nevieme ani len predstaviť. 🙂

Zdroj: allatraunites.com

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 642320x
Priemerná čítanosť článkov: 1976x

Autor blogu