Založ si blog

Vraj to, čo sa deje, patrí k životu

New York zasiahli pozostatky hurikánu Ida. Mesto vyhlásilo stav núdze. Hurikán si vyžiadal zopár obetí, z mnohých ľudí spravil bezdomovcov. Milióny domácnosti sú bez elektriny. Napriek tomu na mňa dnes vyskočil jeden tweet, ktorý ľudí ubezpečil, že s klímou je vlastne všetko v poriadku. Vedci len zbytočne robia paniku. Vraj, to, čo sa deje, patrí k životu. Tak emócie bokom a poďme na čísla. 

Medzi rokmi 1980 až 1999 prebehlo na svete 4 212 rôznych katastrof. Od roku 2000 až po rok 2020 ich bolo už 7 348. Od roku 2000 prírodné katastrofy postihli viac ako 4 miliardy ľudí. Vyžiadali si 1,23 milióna životov a spôsobili hospodárske straty vo výške takmer 3 bilióny dolárov. Alebo inak. Za posledné dve desaťročia prírodné katastrofy narástli o viac ako 82 percent. 

Súhlasím len s tým, že netreba robiť paniku. Tá nám nepomôže. Potrebujeme sa pozrieť faktom do očí a nájsť spoločné riešenie, vytvoriť Tvorivú spoločnosť. Nespoliehať sa na elitu, vlády, či rôzne organizácie. Veď svet tvoria predovšetkým obyčajní ľudia, tí, ktorí chcú žiť normálne. Vidno, že v dnešnej spoločnosti je cennejší majetok než ľudský život. Tak to poďme spoločne zmeniť. Nespraví to za nás prezident žiadnej krajiny. 

Zdroj: allatraunites, cfr.org

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 642628x
Priemerná čítanosť článkov: 1977x

Autor blogu