Založ si blog

Biznis s CO₂

Minimálne 4,13 biliónov dolárov. Presne toľko by sme podľa správy Climate Policy Iniciative mali každoročne do roku 2030 ako spoločnosť “investovať” do záchrany našej planéty, aby sa jej teplota nezvýšila o 1,5 °C. Brutálne množstvo peňazí, ktorých väčšina sa použije na znižovanie množstva CO₂. To, že sa na tom niekto poriadne nabalí, je už informácia, ktorá sa až tak neprezentuje očiam verejnosti.

Poznáme vinníka?

Problém s CO₂ na nás vyskakuje zo všadiaľ. Preto, ako zodpovední občania tejto planéty, jazdíme na bicykloch a robíme všetko preto, aby sme znížili ekologickú stopu. No akosi to nestačí. Napriek silným rečiam elity o znižovaní CO₂, sa práve táto elita prepravuje na ekologický summit v súkromných triskáčoch. To ale nie je dôležité. Do boja s CO₂ sa za posledné desaťročia investovalo obrovské množstvo peňazí. A aký je výsledok? Teplota stúpa, klíma sa mení a samotné otepľovanie planéty nie je jediným prúserom. Zvyšuje sa počet zemetrasení, povodní, viaceré oblasti Zeme trápia požiare. Čo to znamená? To, že neriešime skutočnú zmenu klímy a ak sa nespamätáme, všetci skončíme veľmi zle. Prečo nikto nebije na poplach a skrýva sa za neslávne slávny antropogénny faktor? Za všetkým hľadaj peniaze a moc. Veď práve  to má hodnotu v spotrebiteľskej spoločnosti. Aj vedecká oblasť je plná kolaborantov. Bijú do pŕs a tvrdia, že za všetko, čo sa dnes deje na planéte, môže človek. 

“Platia ma za to, aby som hovoril o CO₂, tak hovorím o CO₂.”

Na konferencii. “Globálna kríza. To už sa týka každého,” zaznela cynická odpoveď jedného vedca, ktorý pracuje pre OSN. “Platia ma za to, aby som hovoril o CO₂, tak hovorím o CO₂.” A tak sa na obchode s CO₂ zarábajú neskutočné prachy. Bez ohľadu na to, že jeho znižovanie nie je efektívne a nerieši koreň problému. A tak naďalej zomierajú ľudia a o skutočnej zmene klímy, ktorú spôsobuje cyklickosť a zmeny v zemskom jadre, sa v mainstreamových médiách mlčí. Našťastie existujú vedci, ktorí sa nedajú podplatiť, nemlčia a hovoria. Mnoho z nich vystúpilo na konferencii “Globálna kríza. Čas pravdy”. Stretli sa s kritikou, no dokázali, že k otepľovaniu a podstatným klimatickým zmenám dochádza aj na okolitých planétach. Tam, kde nie je človek, na ktorého by sa dala zvaliť vina. Naša vina je v tom, že hráme hru elity a nesnažíme sa pochopiť skutočnú príčinu súčasných klimatických problémov. Keď človek vidí skutočnú príčinu, je schopný prijať zodpovednosť a konať.

Zdroj: creativesociety

Používali nacisti antikultové praktiky?

02.07.2024

Alebo je to antikult, kto používa nacistické praktiky? Ako antikult ovplyvňuje život každého z nás a prečo by o antikulte mal v tejto dobe vedieť úplne každý, sa dozvieš v tomto článku. Určite zostaň až do konca. Príklad nečestného obchodníka Každý chce byť chránený proti nečestným obchodníkom. Predstavme si, že vznikne spoločnosť, ktorá bude na takýchto [...]

A zrazu sa celý svet prebudil a hovorí: „Páni, toto je nevyčerpateľný zdroj! “

15.06.2024

Počuli ste už o GAV – generátoroch vody zo vzduchu? Prevratná technológia, ktorá je schopná vyriešiť problémy s nedostatkom pitnej vody, odstrániť na Zemi hlad a smäd, a hlavne vyriešiť klimatické problémy, ktoré sa už prejavujú všade. O technológii GAV je natočený populárno-vedecký film Voda zo vzduchu: Cesta k záchrane ľudstva, v ktorom je predložený jasný [...]

Čo som sa naučila od Rómky

04.06.2024

Na autobusovej stanici čakala na autobus Rómka. Žena 50+ s rozčapenými nohami, v šatách odhaľujúcich ovisnuté prsia. Pohľad mi zbehol práve tam, do výstrihu. Zastavila som to – stopla som moje odsúdenie. Nič zlé nerobila, rozprávala sa s ľuďmi okolo… Boli to sekundy, pokiaľ som prešla okolo. No stačili mi na to, aby som uvidela obrázok, zanalyzovala a… Nedošlo k [...]

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.