Založ si blog

Kým Ty spíš, vzniká nový svet

Každý večer, potom, čo zavrieš očká a vydáš sa do sveta snov, si aj ja, tak, ako mnoho tisíc mamičiek, oteckov, babičiek, dedov, tiet, strýkov…sadám k počítaču a spoločne pracujeme. Pracujeme na vybudovaní Tvorivej spoločnosti. Áno, svet v tvojich detských očkách zatiaľ vyzerá len prekrásny, pretože teraz vnímaš vôňu kvetov, ligotanie slnka na vodnej hladine a spev vtákov, no na pozadí tejto nádhery je bolesť, strach o Život, hlad a smrť. Toto všetko denne zažívajú iné deti a iní dospelí, ktorým nebolo dopriate mať večer teplé jedlo, pitnú vodu, posteľ či perinu a istotu prežitia. A tak by to nemalo byť.

Nemôžem predsa žiť s pokojným svedomím, keď niekde na Zemi iné deti hladujú, nedokážem zostať nečinná, keď vidím, že popri tom, ako sa ty raduješ, iné deti denne plačú bolesťou. A tento svet Ti mám zanechať? Mám sa prizerať, ako sa vo svete prehlbuje nenávisť, ako sa pravda stráca? Mám byť pokojná, keď viem, že svet, aký je teraz, raz opustím a zostane Tebe, dieťa moje milované? Nie! To nemôžem. Chcem, aby si vkročil do sveta, ktorý bude kvitnúť Láskou, dôverou a úctou. Aby Tvoj deň rozjasňovali dobré vzťahy a ľudia si boli priateľmi. Aby si nepoznal slovo bieda a mohol si v sebe rozvíjať to krásne, tvorivé, čím sám pomôžeš spoločnosti rásť.

Vieš, verím, že to dokážeme. Viem to. Pretože každý jeden deň, kým Ty spíš, spoločne robíme niečo, na čom skutočne záleží. Aj keď nám utekajú hodiny spánku a mnohokrát nestihneme večeru, no je nesmierne dôležité venovať teraz čas práve tomu – aby sme mali budúcnosť.

Pretože vytvárame svet, v ktorom je Život na prvom mieste, Človek je slobodný, skutočne slobodný, cíti sa bezpečne kamkoľvek ide a to v ktorúkoľvek dennú alebo nočnú hodinu. Svet, kde sú všetky informácie dostupné a jasné, kde môžeš tvoriť a rozvíjať sa, taký svet, ktorý je spravodlivý a spravujú ho sami ľudia.

Denno-denne sa spájame v spolupráci, aby sa táto reálna možnosť pre všetkých ľudí dostala ku každému človeku, aby skutočne každý vedel, že je to možné, pretože mnohé krajiny už na týchto základoch stavajú. Každý deň prinášame ľuďom informácie o tom, ako sa do tohto procesu môže zapojiť každý. Veď každý chce v takom svete žiť. Pretože to je svet, v ktorom sa krásne žije a hlavne, bez obáv ho môžem zanechať Tebe – dieťa moje milované a nemusím mať obavy, čo sa s tebou stane, či budeš mať zajtra kde bývať, čo jesť a piť. A preto sa spoločne s tisíckami ľudí denne spájame, vždy, keď máme len trošku času, v spolupráci na projektoch, ktoré pomôžu priniesť pravdu všetkým ľuďom – pravdu, že je možné vybudovať svet, kde sa neživorí, ale skutočne Žije – vybudovať Tvorivú spoločnosť. Pretože ona už existuje, už klíči semienko v nás – v ľuďoch, ktorí na tom neúnavne pracujú, aby si raz aj Ty mohol Žiť vo svete, ktorý Ti bude prinášať radosť, a ktorému budeš prinášať radosť Ty…. Kým Ty spíš.

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Na Slovensku totálne zlyháva demokracia. Máme dôkazy

15.04.2024

Slovensko sa zaraďuje medzi demokratické krajiny, no ľudské práva a sloboda prejavu sa tu neustále rôznym spôsobom porušujú. A to aj pod hlavičkou tých, ktorí majú ľudí chrániť. Určite ste zachytili hon na Tvorivú spoločnosť (aj hnutie ALLATRA), ktorá v relácii Reportéri, vo verejnoprávnej televízii, bola označená ako nebezpečná proruská sekta. Napísaných [...]

Tak sa nehanbi a rozprávaj!

14.04.2024

„Láska ukazuje človeku cieľ jeho života. Rozum ukazuje prostriedky, ako ich uskutočníte.“ Tomáš Garrigue Masaryk Píše sa rok 1900, Milan Rastislav Štefánik sa stáva zapisovateľom študentského pražského spolku Detvan, ktorý si dal za úlohu vzbudiť národné povedomie u Slovákov. Neostal len u Detvana. Spája sa s ľuďmi, [...]

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 323
Celková čítanosť: 635593x
Priemerná čítanosť článkov: 1968x

Autor blogu