Založ si blog

4 roky nekonečných prieťahov

Takmer k 60 percentám znásilnení dochádza v domácom prostredí. Len mizivé percento obetí podá trestné oznámenie. Čas, dokazovanie viny a strach z útočníka spraví svoje.

Budeme mlčať?

Pred istým časom som sa spoznala s Luciou. Úspešnou podnikateľkou, ktorá si v živote preskákala svoje. Už takmer 4 roky sa v tomto štáte snaží dovolať spravodlivosti.  V partnerskom vzťahu si zažila veľa násilia. Jej bývalý partner ju donútil uveriť tomu, že je to normálne. A dokiaľ nestrieka krv všade navôkol, všetko je dovolené. Pretože je jeho. Jeho majetok…

Našťastie našla v sebe dostatok síl na to, aby odišla. „Buď budem pri ňom len kôpka nervov, plaču a strachu alebo odídem. Vedela som, že mi ide o život,” zdôverila sa. Motiváciou je jej dieťa, ktoré vzniklo z tohto vzťahu. Táto odvážna žena chodí od dverí do dverí, jednotlivé inštitúcie si ju pohadzujú ako horúci zemiak, ktorý nechce nikto pridlho držať vo svojej dlani. Dookola sa jej pýtajú na tie isté otázky, nútia ju vrátiť sa k momentom, na ktoré by chcela najradšej zabudnúť.

Úplne chápem, že nie každá žena má na to odvahu. Hoci je ich mnoho, ktoré si prechádzajú podobným procesom ako Lucia. Mení sa len miesto, vek obete, počet detí, vonkajšie kulisy. V dnešnej dobe sa násilie stáva normou. Stačí sa pozrieť, čo sa prezentuje v médiách. V niektorých prípadoch utrpenie obete „nie je až také strašné.“ Akoby čakali, kým naozaj pôjde o život. Hoci ten by mal mať v spoločnosti najvyššiu hodnotu.

V Tvorivej spoločnosti sa všetky priestupky budú riešiť rýchlosťou blesku. Budeme mať na to všetky dostupné technológie. A za každý zločin bude vinník niesť zodpovednosť. Pretože tak by to malo fungovať v civilizovanej spoločnosti. Alebo sa uspokojíme s dnešným systémom?

M.

Zdroj: creativesociety

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 642662x
Priemerná čítanosť článkov: 1977x

Autor blogu