Založ si blog

Platba alebo exekúcia

Máme malú rodinnú firmu pôsobiacu v oblasti stavebníctva. Bola som prekvapená, keď som si v schránke našla list od nemenovanej spoločnosti, pretože drvivá väčšina formalít chodí na meno manžela. Otvorila som ju, obsah rýchlo prebehla očami. Platba faktúry alebo hrozba exekúcie. Čo to má znamenať?

Nič som si neobjednala

Milá spoločnosť ma informovala, že vykonala firemný audit. O nič také som nežiadala. Nepamätám si, že by som sa s niekým vôbec bavila na túto tému. Podľa neobjednaného firemného auditu sme dôveryhodná firma. „Jupí. Veď to nám tvrdí aj účtovník, ktorého si poctivo platíme,“ ironicky som si pomyslela.

Podľa obsahu listu som mala zaplatiť 119 €  za audit. Prišla aj faktúra s poznámkou, že keď faktúru neuhradím, hrozí mi exekúcia. Dobre som sa na tom pobavila. Ešte sa mi nestalo pri žiadnej objednávke, že by mi spoločne s faktúrou prišla zmienka o exekútorovi. A opäť, nič som si u nikoho neobjednala. Ani ja, ani manžel. 

Dokedy takto?

Na webe som si našla pár informácií o spoločnosti, ktorá sa rozhodla takto „pomáhať“ firmám. Ukázalo sa, že list som nedostala len ja. Väčšina ľudí žiadosť o platbu ignorovala. Aj nepríjemné vyhrážanie. No mnoho podnikateľov zaplatilo. Pretože strach urobí svoje. Vzdychla som si, vydýchla a list hodila do pece. Aspoň nech je z neho nejaký úžitok. V Tvorivej spoločnosti našťastie na takéto praktiky nebude miesto. Nikto nebude môcť zarábať na strachu, ktorý je dnes hybnou pákou ľudstva.

M.

Zdroj: creativesociety

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 642298x
Priemerná čítanosť článkov: 1976x

Autor blogu