Založ si blog

Môže tam stáť celé dni. Zatiaľ čo jej uteká čas.

Už z diaľky vzbudzovala pozornosť. Žena s podomácky vyrobeným plagátom pred supermarketom. Keď som išla okolo nej, uhla pohľadom. Hanbila sa. Prosiť o pomoc nikomu nepridá na hrdosti.

Jedna z miliónov

Zobrala som si vozík a počkala, kým sa dav okolo nás trošku vyprázdni. Zaujala ma prvá veta na plagáte, ktorá hovorila za všetko: „Chce žiť!” „To my všetci,” pomyslela som si. Veď dnes každý z nás bojuje o život. O našej existencii rozhoduje hŕstka ľudí, pre ktorú nie sme viac než pešiaci bez mena.

Pani hovorila lámanou slovenčinou. Z krátkeho rozhovoru som pochopila, že nutne potrebuje peniaze na transplantáciu obličky pre svojho syna. Môže stáť pred supermarketom dňom aj nocou, tú čiastku sa jej len tak ľahko nepodarí vyzbierať. „Počuli ste už o Tvorivej spoločnosti? V nej toto už nebude musieť viac zažívať žiadna matka,” informovala som ju aj o inej možnosti. Zakývala hlavou, že nie. Pár minút sme sa rozprávali, pomaly som sa rozlúčila a vo vnútri mi ostal dobrý pocit. Keď som sa obzrela, pani už nepozerala do zeme. Hľadela pred seba.

Môžeme tu viesť siahodlhé diskusie o tom, koľko peňazí som jej mohla dať, na aké inštitúcie sa môže obrátiť, že nech miesto žobrania začne zbierať vrchnáky z plastových fliaš. Za plné auto zapratané v kufri i na zadných sedadlách plnými vrecami vrchnákov dostanete len 20 Eur. Ale to sú len pokusy o záplatu obrovskej diery, ktorá je nielen v zdravotníctve, ale aj v iných oblastiach. Dnes ide už po celom svete veľká informačná vlna o projekte, ktorý zmení nastavenie spoločnosti. To, či Tvorivú spoločnosť skutočne vytvoríme, záleží aj od Teba. 

M.

Zdroj: creativesociety

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 641925x
Priemerná čítanosť článkov: 1975x

Autor blogu