Zvrátenosti nás obklopujú z každej strany. Zjesť jeden druhého, už nemusí byť teória. Čo sa v skutočnosti deje?
Výrobca potravín Bite Labs chce predávať mäso vypestované z laboratórnych buniek známych osobností. Ponúka vyskúšať, akú chuť majú hviezdy showbiznisu. Povedal: „To, či výroba mäsa z celebrít bude realitou, závisí od našej schopnosti vyvolať záujem verejnosti.“ Vážne? Vážne!
Švédska firma Oumph obdržala cenu za vytvorenie vegánskeho burgeru s chuťou ľudského mäsa. Vážne? Vážne!
O čo ide súčasnej vede?
Profesor behaviorálnych vied a šéf Centra spotrebiteľského marketingu na Štokholmskej vysokej ekonomickej škole Magnus Söderlund v rozhovore pre švédsku televíziu TV4 uviedol, že spaľovanie mŕtvol je neekologické kvôli zvýšenej tvorbe CO2. Pochovávanie do zeme je zase neekonomické, nakoľko ceny pozemkov všade na svete stúpajú. Söderlund preto odporúča prejsť na konzumáciu a priemyselné spracovanie nebožtíkov. Tvrdí, že aj zvieratá v čase krízy konzumujú mŕtve telá jedincov svojho druhu a v rámci ekologickej krízy by sme tak mali robiť aj my, zbaviac sa „predsudku” o jedení ľudského mäsa. Vážne? Vážne!
Klipy z filmu Hannibal Lecter tiež podčiarkujú tému kanibalizmu. V obchodoch sa objavujú torty v tvare ľudských častí tela. V slovenskom Martinuse predávajú knihu Znamenitá mŕtvola. Podstrkujú nám tému kanibalizmu, alebo je to náhoda za náhodou? Tí, čo za tým stoja, sa vyhovárajú, že sme ich zle pochopili, že mali na mysli niečo iné. Snažia sa nás ubezpečiť o neškodnosti takých vecí. Naďalej napĺňajú informačný priestor touto zvrátenou témou. A práve tak zisťujú stupeň našej pripravenosti „zjesť“ takúto myšlienku.
Je to systematická práca rozpočítaná na roky. Prejsť k reálnym skutkom a povedať, že kanibalizmus je norma, je možné len vtedy, keď zlomia bariéru vo vedomiach ľudí. Práve to sa teraz snažia robiť. A pritom hrajú dvojakú hru. Všetko akoby popierajú, ale pokračujú v popularizácii tejto témy. Snažia sa nám ju podať tak, aby v nás vyvolala pocit, že nás zbaví problémov ako sú hlad alebo zmena klímy.
Podstata takého zavádzania myšlienok je v tom, aby sme v nich uvideli vyriešenie problému a prijali ich ako normu.
Bude normálny človek sám od seba jesť ľudské mäso? Nie. Ale ak ho budú dlho utvrdzovať v tom, že je to nevyhnutné… a zároveň budú vytvárať umelé krízy…
Transparentnosť informácií nedovolí s ľuďmi manipulovať
Prečo hovoríme o tejto zvrhlej téme? Lebo otvorenosť a transparentnosť informácií nedovolí ľuďmi manipulovať. Veď ak prekročíme tento Rubikon, nezostane v nás nič ľudské. Budeme zvermi, ktoré nebude zložité kontrolovať a riadiť.
A deje sa to práve vtedy, keď existuje úplne iné riešenie problémov. Už teraz sa z buniek na 3-D tlačiarňach tlačí rybie a kuracie mäso. Dokonca jedlo zo vzduchu nie je fantastika, ale reálnosť. Fínska spoločnosť, ktorá vyhrala prvú etapu konkurzu na zabezpečenie kozmických misií na iné planéty, vyrába múku zo vzduchu. Tak o akom hlade a jeho riešení kanibalizmom hovoria? Je veľké množstvo neuveriteľných technológií, ktoré sú schopné nás posunúť na novú evolučnú etapu. A práve o nich sa bude oveľa podrobnejšie hovoriť 12.11.2022 na medzinárodnom online-fóre „Globálna kríza. Naša záchrana je v zjednotení.“ Nezmeškajte túto možnosť. Bude to veľmi zaujímavé.
H.
Zdroj: creativesociety, fórum: „Globálna kríza. Naša záchrana je v zjednotení.”
Ešte k tomuto "Fínska spoločnosť, ktorá... ...
Len narýchlo som pozrel na to čo hlása Magnus... ...
Však prave tento članok manipuluje, toto... ...
"Söderlund preto odporúča prejsť na... ...
Otázka: kde a kedy v histórii ľudstva sa... ...
Celá debata | RSS tejto debaty