Založ si blog

Reakcia na komentáre: Čaká ju život na ulici? časť 2.

Keď som písala predošlý článok o našich susedoch, netušila som, že vyvolá takú vlnu vášní a predovšetkým negativity. 

Komentáre boli predovšetkým ľahostajné a plné nezáujmu, prípadne hnevu smerovaného ku mne ako k autorke, a to všetko len na základe domnienok. Vo väčšine – chybných. Mnohí mali pocit, že svojim povrchným návrhom všetko vyriešili a viac ich nezaujímalo. Nepozerali sa však na situáciu z pohľadu susedov, ale zo svojho. 

Rada by som veci uviedla na pravú mieru a odpovedala na otázku, ako by sa situácia zmenila, keby sme žili v Tvorivej spoločnosti.

V prvom rade by som chcela početným pochybovačom dopriať trošku času na zamyslenie, a preto pridávam aj fotografiu domu, o ktorom som písala. Nie, nemá hodnotu desiatok tisíc.

Nie, nemôžu ho predať, pretože sú tu v prenájme. Za 400€ mesačne! Nie, nežartujem. Nájom momentálne “ťahá” susedka sama z práce upratovačky. A netuší, ako dlho bude túto prácu mať.

V byrokracii dneška sa nevyzná ani jeden z páru. Nemajú internet a prístup k informáciám závisí len na tom, čo im kto poradí. Pri dnešnom stave medziľudských vzťahov, ako sa ukázalo aj v komentároch, je pomoc a záujem druhých ľudí skôr výnimkou ako pravidlom. Susedka pravidelne chodí k nám s prosbou o vytlačenie, oskenovanie a kopírovanie dokumentov, obálku, adresu na úrady a mnohokrát o peniaze na lieky. Nikdy sme im pomoc neodmietli. Prečo? Veď máme sami vlastnú rodinu. Nuž preto, že sme všetci ľudia. Darovali sme im oblečenie, obuv, ohrievače do domu a mnoho iného. A viete čo? Zakaždým susedka deťom niečo donesie, hoci sami majú minimum. Jogurt, cukrík, alebo banány. Obaja sú veľmi vďační a susedka sa vždy snaží udržať si humor. Ale ako dlho to takto pôjde? Koľko je takých ľudí, ktorí prežívajú zo dňa na deň a častokrát len vďaka pomoci druhých? To predsa nie je v poriadku. Koľko času im vôbec zostáva? Jej partnerovi málo a to znamená, že aj jej. Potom skončí na ulici. A nám je to ako ľuďom jedno?!

Tvárime sa ako hrdinovia, pretože dnes máme tú možnosť zaspávať po dobrej večeri v teplej posteli a vo vykúrenom dome. A spí sa nám dobre? Zajtra môžeme byť na mieste našich susedov aj my. A ako by sa nám páčilo, keby sa potom na našu situáciu pozerali ľudia z teplého vyhriateho miesta v dome, či byte s jedlom v chladničke a mudrovali, aké to je jednoduché všetko vyriešiť? Nie, v spotrebiteľskom formáte to jednoduché nie je. V Tvorivej spoločnosti áno, pretože je to od základu iný formát, nielen čiastočná nadstavba spotrebiteľstva. Je to niečo úplne iné a práve v Tvorivej spoločnosti by boli možnosti aj pre takých ľudí, akými sú i naši susedia – pre všetkých ľudí úplne iné. Ukážem na príklade:

Možnosti pre našich susedov (a každého človeka) v Tvorivej spoločnosti:

  • Zdravotná starostlivosť je garantovaná pre každého človeka na najvyššej úrovni vždy vtedy, keď to potrebuje. Zadarmo.
  • Bývanie je garantované pre každého človeka v takej kvalite, aby jeho život bol dôstojný, spokojný a zabezpečené sú všetky zdroje energií bez limitu a zadarmo.
  • Stravu má dostupnú každý jeden človek v najvyššej kvalite podľa jeho vlastných kritérií vďaka replikátoru, ktorý dokáže jedlo vytvoriť z tých istých častíc so zachovaním rovnakého obsahu živej energie a bohaté na všetky živiny. Zadarmo.
  • Zamestnanie je možné získať v takej oblasti, v ktorej by sa každý jedinec rád realizoval, aby sa rozvíjali jeho najlepšie vlastnosti a tým prospieval celej spoločnosti. 4 hodiny denne a 4 dni v týždni. Každá pozícia v každej krajine bude ohodnotená rovnako. A kto bude chcieť zostať v domácnosti, bude môcť a rovnako bude dostávať stály príjem. Rozdiel je, že zamestnanec si môže navyše od garantovaného príjmu privyrobiť.
  • Prístup k informáciám je garantovaný každému bez rozdielu. Zadarmo a vždy. Informácie o chode spoločnosti sú transparentné a vždy dostupné každému občanovi. 
  • Nikto nebude určovať, či si občan zaslúži to, alebo ono, pretože si všetci budeme rovní a pojem moci v rukách jednotlivca neexistuje.
  • Finančné prostriedky sú rozdelené pre každého rovnako, bez rozdielu, aby mal každý rovnaké možnosti, podmienky a zanikla tak rivalita. 
  • ALE HLAVNE – ŽIVOT ČLOVEKA JE NA PRVOM MIESTE

Tak ako vidíte osud našich susedov a mnohých ľudí v podobnej situácii v Tvorivej spoločnosti? Budete naďalej ľahostajní až kým sami neskončíte v koži človeka v núdzi, alebo s tým všetci niečo urobíme? 

Tak sa už konečne spoločne postavme jeden za druhého a zjednotení vybudujme takú spoločnosť, kde bude mať každý svoje pohodlné a bezpečné miesto bez strachu.

Výber je na každom z nás. Je to na TEBE!

Z.

zdroj: creative society, komentár k článku: Čaká ju život na ulici?

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

Dolinková chce predstaviť projekt nemocnice v Bratislave po schválení vládou, KDH chce ministerku odvolávať

26.04.2024 16:34, aktualizované: 18:05

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 642506x
Priemerná čítanosť článkov: 1977x

Autor blogu