Založ si blog

Od kanibalizmu k iným technológiám

Zvrátenosti nás obklopujú z každej strany. Zjesť jeden druhého, už nemusí byť teória. Čo sa v skutočnosti deje?

Výrobca potravín Bite Labs chce predávať mäso vypestované z laboratórnych buniek známych osobností. Ponúka vyskúšať, akú chuť majú hviezdy showbiznisu. Povedal: „To, či výroba mäsa z celebrít bude realitou, závisí od našej schopnosti vyvolať záujem verejnosti.“ Vážne? Vážne!

Švédska firma Oumph obdržala cenu za vytvorenie vegánskeho burgeru s chuťou ľudského mäsa. Vážne? Vážne!

O čo ide súčasnej vede?

Profesor behaviorálnych vied a šéf Centra spotrebiteľského marketingu na Štokholmskej vysokej ekonomickej škole Magnus Söderlund v rozhovore pre švédsku televíziu TV4 uviedol, že spaľovanie mŕtvol je neekologické kvôli zvýšenej tvorbe CO2. Pochovávanie do zeme je zase neekonomické, nakoľko ceny pozemkov všade na svete stúpajú. Söderlund preto odporúča prejsť na konzumáciu a priemyselné spracovanie nebožtíkov. Tvrdí, že aj zvieratá v čase krízy konzumujú mŕtve telá jedincov svojho druhu a v rámci ekologickej krízy by sme tak mali robiť aj my, zbaviac sa „predsudku” o jedení ľudského mäsa. Vážne? Vážne!

Klipy z filmu Hannibal Lecter tiež podčiarkujú tému kanibalizmu. V obchodoch sa objavujú torty v tvare ľudských častí tela. V slovenskom Martinuse predávajú knihu Znamenitá mŕtvola. Podstrkujú nám tému kanibalizmu, alebo je to náhoda za náhodou? Tí, čo za tým stoja, sa vyhovárajú, že sme ich zle pochopili, že mali na mysli niečo iné. Snažia sa nás ubezpečiť o neškodnosti takých vecí. Naďalej napĺňajú informačný priestor touto zvrátenou témou. A práve tak zisťujú stupeň našej pripravenosti „zjesť“ takúto myšlienku.

Je to systematická práca rozpočítaná na roky. Prejsť k reálnym skutkom a povedať, že kanibalizmus je norma, je možné len vtedy, keď zlomia bariéru vo vedomiach ľudí. Práve to sa teraz snažia robiť. A pritom hrajú dvojakú hru. Všetko akoby popierajú, ale pokračujú v popularizácii tejto témy. Snažia sa nám ju podať tak, aby v nás vyvolala pocit, že nás zbaví problémov ako sú hlad alebo zmena klímy.

Podstata takého zavádzania myšlienok je v tom, aby sme v nich uvideli vyriešenie problému a prijali ich ako normu.

Bude normálny človek sám od seba jesť ľudské mäso? Nie. Ale ak ho budú dlho utvrdzovať v tom, že je to nevyhnutné… a zároveň budú vytvárať umelé krízy…

Transparentnosť informácií nedovolí s ľuďmi manipulovať

Prečo hovoríme o tejto zvrhlej téme? Lebo otvorenosť a transparentnosť informácií nedovolí ľuďmi manipulovať. Veď ak prekročíme tento Rubikon, nezostane v nás nič ľudské. Budeme zvermi, ktoré nebude zložité kontrolovať a riadiť.

A deje sa to práve vtedy, keď existuje úplne iné riešenie problémov. Už teraz sa z buniek na 3-D tlačiarňach tlačí rybie a kuracie mäso. Dokonca jedlo zo vzduchu nie je fantastika, ale reálnosť. Fínska spoločnosť, ktorá vyhrala prvú etapu konkurzu na zabezpečenie kozmických misií na iné planéty, vyrába múku zo vzduchu. Tak o akom hlade a jeho riešení kanibalizmom hovoria? Je veľké množstvo neuveriteľných technológií, ktoré sú schopné nás posunúť na novú evolučnú etapu. A práve o nich sa bude oveľa podrobnejšie hovoriť 12.11.2022 na medzinárodnom online-fóre „Globálna kríza. Naša záchrana je v zjednotení.“ Nezmeškajte túto možnosť. Bude to veľmi zaujímavé.

H.

Zdroj: creativesociety, fórum: „Globálna kríza. Naša záchrana je v zjednotení.

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Na Slovensku totálne zlyháva demokracia. Máme dôkazy

15.04.2024

Slovensko sa zaraďuje medzi demokratické krajiny, no ľudské práva a sloboda prejavu sa tu neustále rôznym spôsobom porušujú. A to aj pod hlavičkou tých, ktorí majú ľudí chrániť. Určite ste zachytili hon na Tvorivú spoločnosť (aj hnutie ALLATRA), ktorá v relácii Reportéri, vo verejnoprávnej televízii, bola označená ako nebezpečná proruská sekta. Napísaných [...]

Tak sa nehanbi a rozprávaj!

14.04.2024

„Láska ukazuje človeku cieľ jeho života. Rozum ukazuje prostriedky, ako ich uskutočníte.“ Tomáš Garrigue Masaryk Píše sa rok 1900, Milan Rastislav Štefánik sa stáva zapisovateľom študentského pražského spolku Detvan, ktorý si dal za úlohu vzbudiť národné povedomie u Slovákov. Neostal len u Detvana. Spája sa s ľuďmi, [...]

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 323
Celková čítanosť: 635269x
Priemerná čítanosť článkov: 1967x

Autor blogu