Založ si blog

Energia – nástroj moci a ovládania ľudí

Elektrická energia, to je tovar. Predáva sa a kupuje na energetickom trhu. Každá spoločnosť, súkromná alebo štátna, má za cieľ dosiahnuť čo najväčší zisk. Tá istá MWh sa môže predať niekoľkokrát. Pričom cena bude zakaždým stúpať! Čím viackrát sa táto MWh energie predá na trhu, tým bude pre nás v konečnom dôsledku elektrina drahšia.

Práve to vytvára taký nárast cien elektriny pre ľudí a podniky. V každej platbe vyplácame zisky podnikov energetického priemyslu. Okrem toho sa k našim účtom za elektrinu pripočítavajú dane na rozvoj zelenej energetiky. A zelená energetika takisto výrazne ovplyvňuje zvyšovanie cien. Jej tarifa je najdrahšia a pravidlá energetického trhu zaväzujú nakupovať zelenú energiu v plnom objeme.

Presviedčajú nás, že prechod na zelenú energiu pomôže znížiť emisie CO2 a zachráni svet. Namiesto toho sme skončili s rozbitým korytom: minuli sme bilióny dolárov na získanie „bezplatnej“ slnečnej a veternej energie a ceny elektriny vyleteli do nebies.

Niečo tu nesedí.

V kritickom období klimatických zmien, (ktoré ešte len začína), zatvárame atómové a tepelné elektrárne a prechádzame na zelenú energiu. Ale aj keby sme pokryli celý povrch planéty solárnymi panelmi a veternými turbínami, beztak nám nebude stačiť energia, ktorú vyprodukujú. Vari sme si až teraz uvedomili, že slnko v noci nesvieti a vietor stále nefúka? Za takýchto podmienok sú výpadky prúdu nevyhnutné. V takejto situácii sa nemôžeme vzdať tradičných elektrární. 

V skutočnosti sme neprešli na zelenú energiu, ale sme jednoducho pridali nepotrebný a nespoľahlivý zdroj a len zvýšili veľkosť našich účtov. Takže všetci podporujeme technológie, ktoré nám nepomáhajú, a zároveň stoja nehorázne peniaze. Nie je to náhoda. Je to cieľavedomé ohrozovanie našich životov a „do neba volajúca zlodejina“.

Je absurdné, že energia patrí jednotlivcom, je nástrojom moci, politického vplyvu a manipulácie ľuďmi. V normálnej ľudskej spoločnosti zdroje musia patriť všetkým ľuďom. A energia musí byť bezplatná a dostupná kdekoľvek na svete.

Na druhej strane, vďaka tomu, čo sa deje, začíname vidieť a chápať nezmyselnosť súčasného sveta. A začíname vidieť a chápať nevyhnutnosť vytvorenia úplne protichodného, stabilného sveta v Tvorivej spoločnosti.

H.

Zdroj: creativesociety; medzinárodné online fórum Globálna kríza. Naša záchrana je v zjednotení

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29

Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 640975x
Priemerná čítanosť článkov: 1972x

Autor blogu