Založ si blog

Odkiaľ sa berie negativita?

Posledné obdobie sledujem, ako sa z každej strany vynárajú kritické odozvy na Tvorivú spoločnosť. Od článkov ľudí, ktorí mali potrebu vyjadriť svoj názor verejne, až po komentáre na sociálnych sieťach. Jedni aj druhí, každý podľa vlastného uváženia, vyjadrujú svoj postoj.

Je za tým rozdelenie spoločnosti

Vidí sa mi, že negatívny postoj je výsledkom toho, ako nás po celé roky učili reagovať. Veď netreba byť veľmi múdrym, aby sme dokázali uvidieť rozdelenosť spoločnosti všade a vo všetkom. Rozdelenej spoločnosti sa predsa vládne omnoho ľahšie. „Rozdeľuj a panuj“, toť čarovná fráza, ktorá veľmi dobre funguje po tisícročia.

Ale vrátim sa k negatívnym odozvám na platformu Tvorivá spoločnosť. Ľuďom sa zdáme byť nejakí čudní, iní, ohlúpení atď atď. Odkiaľ sa berie každá konkrétna negativita, keď je to projekt zameraný na zlepšenie životných podmienok nás všetkých? Prečo ľudí dráždi „forma“, a nedarí sa im uvidieť viac? Veď tí, čo šírime myšlienku Tvorivej spoločnosti, sme presne takí istí, ako ostatní ľudia. Sme rôzni. Ako v spoločnosti, tak aj v projekte sme rozdelení vekom, pohlavím, statusom v spoločnosti, tak isto sme zaškatuľkovaní podľa záujmov, nezáujmov, inteligencie, až po banálne psychologické typy osobností. Pamätáte? Cholerik, sangvinik, flegmatik či melancholik. Toľko veľa rozdelení ľudí. Keď vezmeme do úvahy len posledné rozdelenie podľa temperamentu, vyvstáva pochopenie, prečo je to nepochopenie.

Cholerik nemôže vystáť „obláčikového“ melancholika. Flegmatik sa stráni energického cholerika, a tak pekne po poriadku sa navzájom nemusia, pretože sú úplne rozdielni.

V živote nás učili byť lepším ako ostatní, dominovať, hodnotiť iných, súperiť, pozerať sa na veci kriticky, neveriť nikomu a ničomu, nikde. A nenaučili nás tolerantnosti, ústretovosti, čistým úmyslom a ani obyčajnému – vážiť si jeden druhého napriek rozdielom.

Všetci sme na jednej lodi

Sama sa aktívne podieľam na informovaní ľudí o projekte Tvorivá spoločnosť. A nie vždy sa stotožňujem s postupom, správaním, konaním iných ľudí v projekte. Sú tak iní ako ja! Ale napriek týmto odlišnostiam, sa snažím rešpektovať ich konanie. Svet je predsa rôznorodý. My ľudia sme úplne rôznorodí a tým aj krásni. Keď človek odhodí všetky tie kombinácie proti, uvidí takého istého „živáčika“, ako je on sám. V tom je aj krása života, v poznaní krásy cez rozdiely. A nielen to. Keď si človek stanoví cieľ, ktorý stojí za to, všetky rozdelenia miznú. Ostáva hlavná idea: informovať všetkých ľudí na planéte Zem, že sú práve teraz vytvorené podmienky na to, aby sme spoločne zmenili svet k lepšiemu. A už je potom na rozhodnutí každého, či túto možnosť využije a udeje sa to.

Sme tak rôzni, a zároveň tak podobní! Podobní sme v tom, že všetci žijeme tak nejak “na doraz”, ale radi by sme niečo viac a inak – lepšie, hodnotnejšie, spokojnejšie. Tak odhoďme to, čo nás rozdeľuje a zamerajme sa na to, čo nás spája. Vtedy je možné uvidieť CIEĽ, ktorý stojí za to.

H.

zdroj: creativesociety

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Erik Tomáš

Hlas chce mať šéfa NR SR, odvoláva sa na koaličnú dohodu. Podľa Gröhlinga Danko zablokoval voľbu predsedu

28.04.2024 14:41

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 643693x
Priemerná čítanosť článkov: 1981x

Autor blogu