Založ si blog

99,9 percentná pravdepodobnosť

Čo sa stane na našej planéte v roku 2036?

Podrobný matematicko-analytický model hovorí jasne. Pred nami sú len dve možnosti. Buď sa budeme naďalej biť o čo najluxusnejšie kajuty na potápajúcej lodi, alebo začneme konať. Prinášame vám úryvok reči Elizavety Chromovej z fóra „Globálna kríza. Naša záchrana je v zjednotení.”

„Považujeme za svoju povinnosť podrobne vás informovať o celej závažnosti situácie. Rozsah udalostí sme odvodili na základe tej progresie, ktorú sa nám podarilo odhadnúť podľa nárastu počtu a sily zemetrasení. 

Ďalší vývoj týchto udalostí povedie k vnútornému praskaniu kôry našej planéty. Magma cez tieto trhliny začne stúpať s geometrickou progresiou, ktorú ste videli na grafe. Ďalej to povedie k tomu, že na niektorých miestach bude v kôre dochádzať k mikrotrhlinám, čo zvýši magmatickú aktivitu. A tá bude rásť ešte viac, kým nevyvolá v najtenšej časti kôry, v oceáne, masívnu trhlinu. Tomu sa nedá vyhnúť. K tejto trhline dôjde s pravdepodobnosťou 99,9 % v oblasti Mariánskej priekopy. Práve tam sú zaznamenávané zemetrasenia s hlbokým ohniskom, a práve tam je najtenšia kôra na planéte – iba 5 kilometrov. Spočiatku, keď sa malé množstvo vody stretne s magmou, dôjde k prvému výbuchu. Hovoríme „mikrovýbuch“, hoci v skutočnosti každý z týchto výbuchov je ekvivalentný explózii desiatok atómových bômb. To zničí tenkú vrstvu kôry pod Mariánskou priekopou. No potom nastane to najdesivejšie. A aby ste pochopili, čo sa bude diať ďalej, ukážeme vám experiment. Vidíte, čo sa stalo pri stretnutí vody s rozžeraveným kovom? A teraz to vynásobte stovky miliardkrát. Gigantický objem magmy z magmatického chochola v jedinom okamihu roztrhne Mariánsky žľab. 

A miliardy kubických metrov vody sa stretnú s miliardami kubických metrov magmy.

V dôsledku prudkého rozpadu oceánskej vody dôjde k uvoľneniu kyslíka a vodíka pod obrovským tlakom na dne Mariánskej priekopy. Dôjde k obrovskému výbuchu. Tento výbuch bude v ekvivalentne  niekoľkotisícnásobne prevyšovať celú zásobu jadrových zbraní, nachádzajúcich sa na Zemi. Pod extrémnym tlakom oceán nielen zovrie, on exploduje. To zdvihne obrovský stĺp pary zmiešanej s prachom. Tento gigantický stĺp pary sa pod obrovským tlakom vyrúti tak vysoko nahor, že prerazí našu atmosféru. Atmosféra sa zvinie ako prikrývka a jednoducho bude slnečným vetrom „sfúknutá“. Čiže našu atmosféru v doslovnom zmysle slova zmietne spolu s celým vodným obalom. Zároveň tento gigantický výbuch vyvolá mohutný  hydraulický ráz, nasmerovaný do hĺbky našej planéty. Pretože 11 kilometrový stĺpec vody v Mariánskej priekope, to je obrovský tlak v bode, kde dôjde k výbuchu. A tento tlak sa zasa odrazí na hydraulickom ráze. Vznikne ohromná explozívna vlna nasmerovaná do stredu planéty, do magmy, ktorá sa bude tangenciálne rozbiehať, a to vyvolá dodatočné kavitačné procesy. To povedie k 10-násobnému prudkému rozšíreniu magmy vo všetkých smeroch. Čiže magmy bude 10-krát viac. To doslova roztrhne planétu zvnútra. Magma sa vďaka tomuto rázu bude správať ako plynná látka. Všetky sopky, pukliny, zlomy, všetky hranice litosférických platní sa roztrhnú a vybuchnú súčasne. Zem bude zaplavená lávovými prúdmi rovnako, ako sa to stalo na Marse. Prirodzene, v dôsledku rázu vnútorné jadro odskočí a pohyb vonkajšieho jadra sa zastaví. Naša planéta zomrie. Tento proces zaberie iba niekoľko minút. 

V dôsledku zastavenia jadra zmizne elektromagnetické pole našej planéty a prakticky úplne gravitačné pole. A preto všetky satelity spadnú z obežnej dráhy Zeme. Vrátane Mesiaca. Ak sa bude Mesiac nachádzať nad východnou pologuľou, výbuch ho odhodí a pritiahne ho Slnko. Ale ak sa Mesiac bude nachádzať nad západnou pologuľou, tak v momente, keď gravitačné pole zmizne, spadne na Zem. Ale nás, ľudí, to už ničím nebude ohrozovať, keďže v dôsledku týchto udalostí už ako ľudstvo úplne prestaneme existovať.”

Nebolo by lepšie tomuto všetkému predísť, kým je ešte možnosť?

Zdroj: creativesociety

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Na Slovensku totálne zlyháva demokracia. Máme dôkazy

15.04.2024

Slovensko sa zaraďuje medzi demokratické krajiny, no ľudské práva a sloboda prejavu sa tu neustále rôznym spôsobom porušujú. A to aj pod hlavičkou tých, ktorí majú ľudí chrániť. Určite ste zachytili hon na Tvorivú spoločnosť (aj hnutie ALLATRA), ktorá v relácii Reportéri, vo verejnoprávnej televízii, bola označená ako nebezpečná proruská sekta. Napísaných [...]

Tak sa nehanbi a rozprávaj!

14.04.2024

„Láska ukazuje človeku cieľ jeho života. Rozum ukazuje prostriedky, ako ich uskutočníte.“ Tomáš Garrigue Masaryk Píše sa rok 1900, Milan Rastislav Štefánik sa stáva zapisovateľom študentského pražského spolku Detvan, ktorý si dal za úlohu vzbudiť národné povedomie u Slovákov. Neostal len u Detvana. Spája sa s ľuďmi, [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 323
Celková čítanosť: 635661x
Priemerná čítanosť článkov: 1968x

Autor blogu