Založ si blog

Bolo ich tam ako múch…

Mám rada poriadok. Najmä, keď si plánujem rozloženie dňa. Každé ráno si pripravím zoznam úloh, z ktorých pomaly odškrtávam. Pomáha mi to efektívne využívať čas, pretože ho je málo. Dnes ráno, pri plánovaní úloh, som si spomenula na aktuálne zemetrasenia v Turecku. Večer sa mi kvôli tomu ťažko zaspávalo. Zaspávaš a ráno sa pod troskami zrútenej  budovy nemusíš prebudiť… A moje plány, zoznamy sú zrazu preč. Človek je rád, keď si zachráni holý život.

Čísla stúpajú…

Včera som pozerala, ako počet obetí rapídne narastá. Zo stoviek sa stali tisíce. Posledné číslo, na ktoré som natrafila pri písaní článku, bolo viac ako 4 700 obetí. Veď to je jedna veľká slovenská dedina! Čítam komentáre na Twitteri, Facebooku aj TikToku.  „Bolo ich tam ako múch!“ „Aj tak nás je priveľa, aspoň sa to preriedilo!“ „Svet potrebuje prirodzenú selekciu.” Pomyslela som si na staré známe príslovie: „Z cudzieho krv netečie.“ Určite by sa mnoho ľudí na cudzie nešťastie pozeralo inak, keby medzi „muchami“ bola ich mama, dieťa, muž či súrodenec.

Ďalšie komentáre ľutujú obete. Apelujú na ľudskosť a vyzývajú ľudí k modlitbe za Turecko, Sýriu a ostatné krajiny, ktoré trápia klimatické katastrofy. Nie. To nestačí. Je to len pasívne spoliehanie sa na zásah zhora, Božiu vôľu, ktorá všetko vyrieši. Mňa najviac zarazilo, že sa vedelo o tom, že môže nastať tak silné zemetrasenie. Ale keďže v dnešnej dobe život obyčajného človeka nemá cenu, nikto sa neunúval evakuovať ľudí. Radšej nad nimi urobili pomyselný kríž.

V dobe, kedy je nevyhnutné zjednotiť vedecký potenciál, si hádžeme pod nohy polená. Masívne sa vymazávajú kanály Tvorivej spoločnosti, ktoré vravia o skutočných príčinách zmeny klímy, ako aj o tom, že zemetrasenia takejto intenzity budú narastať. O tom, čo sa deje už dnes, sa predsa na kanáloch vravelo pred rokmi. Ako aj o spoločnom riešení. Toto a veľa ďalšieho bolo povedané na fóre Globálna kríza. Naša záchrana je v zjednotení. Pozrite si ho a uvidíte sami, čo všetko sa ešte bude diať a čo s tým ako ľudstvo vieme urobiť, ak sa zjednotíme. Lebo zjednotenie je fenomenálna sila. Nie je čas na čakanie, spoliehanie sa na elity či zásah zhora. Je čas konať. To, čo sa bude diať, môžeme zastaviť len spoločne. Alebo môžeme nečinne čakať, kým nešťastie príde do nášho domu. 

M.

Zdroj: creativesociety 

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 641287x
Priemerná čítanosť článkov: 1973x

Autor blogu