Založ si blog

Aká je cena mlčania?

Keď prišli po obuvníka, mlčal som. Keď prišli po krajčíra, mlčal som. Keď prišli po učiteľa, mlčal som. Keď prišli po mňa, tiež všetci mlčali.“ 

Nepamätám si presné znenie citátu, pamätám si, že som ho zazrela pred rokmi na pešej zóne v Nitre. Jeho úlohou bolo upozorniť na obete holokaustu. Prešlo takmer 80 rokov. Mlčanie nevyšlo z módy. Keď začneš hovoriť pravdu, vždy sa nájde niekto, kto sa Ťa pokúsi umlčať. Pritom všetci vedia, že kráľ je nahý. No miesto toho, aby sme na to upozornili, tvárime sa, že sa nás to netýka. Tolerujeme pedofíliu, ktorá sa v cirkvi stala morom, tolerujeme finančné škandály a vyhlasujeme za svätcov tých, čo majú najviac za ušami. Tolerujeme to, že sa stáva módnou zvrátenosť, pretože každý má právo byť tým, čím chce. A kto má právo byť človekom? 

Banálny občiansky súd?

Pred nedávnom sa v Čeljabinskej oblasti v malom mestečku Plast v Rusku uskutočnil naoko banálny občiansky súd. Bol vedený proti majiteľke obchodu, ktorá si dovolila vo vlastnom obchode umiestniť letáky Tvorivej spoločnosti. Miestna polícia bola na mieste činu už deväť minút po nahlásení tejto “hrôzostrašnej” udalosti. Súd na miestne pomery prebehol rýchlo. Pani, ktorá rozdávala letáky informujúce o projekte, v ktorom je dôležitý život každého človeka, bola obvinená z extrémizmu a z nepovolenej misionárskej činnosti. Sudca sa ponáhľal na dovolenku, preto nebral do úvahy žiadne medzinárodne platné odborné analýzy. Dal prednosť výpovedi skorumpovaného svedka Konstatnina Putnika a článkom, ktoré našiel na webe. Do celého procesu boli zapletení metropolita Alexij Orlov a Sergej Manturov. Jeden cirkevný činiteľ, ďalším bol  zástupca odboru Centra proti extrémizmu – pretože ľudskosť, to je predsa extrémizmus?! 

Na prvý pohľad sa to javí ako banálny prípad, ktorý pre majiteľku obchodu skončil pokutou 25 tisíc rubľov. No je za tým omnoho viac. Podobné vykonštruované obvinenia sa dejú po celom svete. A nikto nie je chránený pred tým, ako môže ako obeť zapadnúť do plánov kohosi kvôli čomusi “vyššiemu”. Práve preto je dôležité nemlčať.

Zákon sa musí dodržiavať vždy a všetkými 

Účastníkov projektu Tvorivá spoločnosť je veľa. Sú v každom štáte, sú rôznych národností, vierovyznaní, aj bez vyznania. Ale v tom, čo sa deje okolo nás, sme všetci spolu. Keď niekto nezákonne útočí na jedného, útočí na celý projekt a ten je predsa pre všetkých ľudí. A jeho základnou osnovou je život človeka. Preto teraz na rôznych sieťach poukazujeme na to, že existuje sudca, ktorý narúša zákony, pre ktorého je dôležitejšie to, čo povie nejaký predstaviteľ cirkvi, nie ústava. Našim jediným východiskom je brániť svoje ústavné práva a nemlčať. Biť na poplach, že chceme žiť normálne. Žijeme v dobe, kedy nemáme čo stratiť. Ak sa nepostavíme jeden za druhého, kto sa potom postaví za nás?

Zlodej kričí, chyťte zlodeja.

Ak chcete vedieť, kto je za tým a prečo sa nielen pravoslávna cirkev snaží umlčať Tvorivú spoločnosť, pozrite si konferenciu. Nie je namierená proti náboženstvu, ukazuje však na tých, ktorí využívajú moc a postavenie k tomu, aby mohli manipulovať celým svetom. Možno vám to pomôže pozrieť sa na to, čo sa deje, inými očami. 

Zdroj: creativesociety, fórum: “Globálna kríza. Kto je pre nás Ježiš Kristus?”

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

Belgium EU Summit

Všetci nacionalisti sú 'skrytí brexiteri', ničia každú krajinu. Zobuďte sa Európania, odkázal Macron

02.05.2024 16:11

Prieskumy volebných preferencií vo Francúzsku nateraz vedie krajne pravicové Národné združenie.

Nożykova synagóga

V Poľsku zadržali 16-ročného chlapca v súvislosti s podpaľačským útokom na synagógu

02.05.2024 15:34

Motív útoku na jedinú synagógu vo Varšave, ktorá prežila druhú svetovú vojnu, je nejasný. Podozrivý totiž odmietol vypovedať.

vašečka, záborská

Vašečka a Záborská opäť idú proti transrodovým ľuďom. Život im chcú skomplikovať novým zákonom o rodnom čísle

02.05.2024 15:25

Ak zmeny prejdú v navrhovanej podobe, transrodoví ľudia nebudú môcť po absolvovaní tranzície zmeniť svoje rodné číslo tak, aby zodpovedalo ich novému pohlaviu.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 645587x
Priemerná čítanosť článkov: 1986x

Autor blogu