Založ si blog

Bojím sa…

Mala som zaujímavý deň, okrem pracovných a rodinných povinností ma čakala návšteva doktora, stretnutia a telefonáty. Niekedy sa deň poskladá celkom inak, ako ste plánovali, pričom večer zistíte, že je to absolútne v poriadku. Tak aj dnes. Množstvo zážitkov a spoločné pochopenie, čo všetko má na svedomí strach. Dnes som sa viackrát stretla s vetou „Bojím sa,“ započula som ju v čakárni u špecialistu, v taxíku cestou domov, počas dvoch telefonátov, keď som sa s blízkymi ľuďmi rozprávala o všedných záležitostiach. Sama vidím, čo sa deje, keď ma ovládne strach. Vtedy prestávam byť sama sebou, snažím sa všetkým zapáčiť, správne vyzerať, používať tie správne slová, aby som nevyčnievala z radu. Strach dokáže absolútne prehodiť život na nesprávnu výhybku. Zatvára nám ústa. Pritom svet by sa zmenil v okamihu, keby sme prestali mlčať. Naše spoločné NIE by zastavilo všetko zlo. 

V čase dospievania som veľmi rada čítala knihy o inkvizícii, boli tam príbehy prenasledovaných žien, ktoré vedeli, že všetko, čo majú, je dnešný deň. Jeden deň na to, aby vykonali niečo dobré, pomohli ľuďom, pretože nevedeli, kto ich udá. Štatistiky ohľadom obetí inkvizície sa líšia. Zatiaľ čo jedny zdroje vravia o niekoľkých desiatok tisícoch, ďalší odhadujú, že “svätá inkvizícia” môže mať na svedomí niekoľko miliónov obetí. Obeťou inkvizície sa v súčasnosti stala jedna žena v mestečku Plast v Čeljabinsku v Rusku. Nespravodlivo ju odsúdili za nezákonnú misionársku činnosť len preto, že v svojom obchodíku umiestnila letáky Tvorivej spoločnosti. Ku mnohým videám a článkom, ktoré sa týkajú tejto kauzy sme dostali komentáre typu “Je tam toho, jedna žena, dejú sa aj väčšie neprávosti”. No je to príležitosť prekročiť vlastný strach. Nebáť sa. Ukázať, že vieme pri sebe stáť. Že sa nenecháme umlčať. Ako v troch mušketieroch. Jeden za všetkých, všetci za jedného. Keď sa nepostavíme jeden za druhého, nebude sa mať kto postaviť za nás. Mlčať je jednoduché. To dokáže každý zbabelec. Ale dnes ide o našu budúcnosť. Stačí prekročiť cez “bojím sa.” Vedeli ste, že najčastejšie slová, ktoré používal Ježiš a ktoré sa zachovali v biblii boli “Neboj sa?” Na záver veta, ktorá mi už neraz pomohla. Ak chceš prekonať strach, urob to, čoho sa najviac bojíš a pochopíš, že strach bola len ilúzia. A je to naozaj tak. 

M.

zdroj: creativesociety; online fórum „Globálna kríza. Kto je pre nás Ježiš Kristus?“

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 643775x
Priemerná čítanosť článkov: 1981x

Autor blogu