Založ si blog

Menej ako sekunda

Neviem, koľko času uplynulo. Menej než sekunda. Ani som sa nestihla spamätať. Ohlušujúca rana, vystrelené airbagy, v aute zápach od výbušniny, rozsvietené všetky svetlá. Pocítila som náraz. Pozrela som sa na manžela, ktorý sedel za volantom. „Si v poriadku?“ spýtala som sa. Prikývol. Odľahlo mi, netušila som, čo sa vlastne stalo, no bola som šťastná, že sme nažive. Vybehli sme z auta, dali si vesty a zisťovali, čo sa vlastne stalo. Do cesty nám vbehlo zviera, na rozbitej kapote zopár chlpov, no vinník nikde. Až podľa záznamu sme zistili, že to bol jeleň.

Veľmi ma potešilo, že autá začali zastavovať, ľudia sa pýtali, či sme v poriadku. To hlavné, čo nás spájalo, bola ľudskosť. Taká jednoduchá, kedy netreba veľa hovoriť. Utkveli mi pekné okamihy. „Držte sa,” slová zdravotníčky, ktorá bola v sanitke a stisla mi rameno. Úsmev lekára, ktorý mi oznámil výsledky vyšetrenia. Nič vážne. Telefonáty známych, ktorí nám ponúkali pomoc, slová úľavy našich rodičov za to, že sme nažive. 

Mali sme šťastie v nešťastí. V takýchto chvíľach vôbec nemyslíš na peniaze, majetok, na auto rozbité na totálku. V takejto chvíli je všetko jasné. Pretože vieš, že to najdôležitejšie je život. A ten má nevyčísliteľnú hodnotu. Nerozmýšľaš nad ničím iným. Krízová situácia ti raz-dva uprace priority.

Mnohí sa dnes dostávajú do situacií, kedy im klimatické zmeny berú všetko. Domy, majetok, prácu, kariéru, postavenie, ba dokonca životy. Miznú malicherné každodenné problémy. Pochopenie hlavnej cennosti života by sa však malo stať každodennou súčasťou života, pretkávať ju do všetkých oblastí, pretože každý raz príde do okamihu, keď zistí, že fakt nezáleží na ničom inom.

M.

Zdroj: creativesociety.com

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Vrtuľník / Apache AH-64E /

Cvičenia NATO blízko ruských hraníc ukazujú, že Aliancia sa pripravuje na možný konflikt s Ruskom, tvrdí Kremeľ

04.05.2024 13:27

Vojenské cvičenia Steadfast Defender sú najrozsiahlejšie cvičenia NATO od manévrov Reforger z roku 1988 počas studenej vojny.

Milan Rastislav Štefánik

Politici si pripomínajú výročie úmrtia generála Štefánika. Mestá a obce organizujú pietne spomienky

04.05.2024 12:49

Milan Rastislav Štefánik zomrel 4. mája 1919 pri tragickej leteckej nehode pri pristávaní neďaleko Bratislavy.

Francúzsko / Police /

Prestrelka neďaleko Paríža si vyžiadala jedného mŕtveho a šesť zranených

04.05.2024 12:23

Malo ísť o vyrovnávanie si účtov v súvislosti s obchodovaním s drogami.

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 646497x
Priemerná čítanosť článkov: 1989x

Autor blogu