Založ si blog

Sex, Peniaze, Manželstvo…

Keď som bol dieťa, lačne som hltal všetky sci-fi seriály, ktoré bežali v televízii. Najviac ma bavil Spiderman. Bol to inteligentný mladý muž, ktorý ako ja, rád skúmal, a preto študoval prírodné vedy. Keď sa u neho objavili nadľudské schopnosti, využíval ich na pomoc ľuďom. 

A tak som sa aj ja rozhodol, že chcem ľuďom pomáhať na základe vedy. Vyštudoval som medicínu, chcel som do výskumu, avšak pri pohľade na mizerný plat, kde by som sa bez podpory rodičov neuživil, som sa dal na klinickú dráhu. 

Technológie za hranicou dneška

Vždy ma fascinovali nové technológie v medicíne. Vedeli ste, že už dokážeme v „skúmavke“ vypestovať nové, plne funkčné končatiny? Vedeli ste, že dokážeme predĺžiť ľudské zdravie a život nad biologickú hranicu druhu? Nie? Nečudujem sa vám. Medicínsky priemysel ich aktívne ignoruje. A tu je problém v našom konzumnom myslení. Všetkým by sa život zlepšil. Starí ľudia by mohli žiť bez chorôb a bez 2 hrstí liekov na deň. Ľudia po amputáciách by nemuseli používať primitívne protézy ako dnes. Deti by nemuseli umierať len preto, že zrovna v Číne zakázali vývoz liekov. 

Preto hlboko súzniem s projektom Tvorivá spoločnosť. Je to riešenie našich všetkých socio-ekonomických problémov. Hlavne vyrieši rizikový faktor všetkých dnešných chorôb, chudobu. 

Okovy stereotypu

Keď sa však bavím s ľuďmi o perspektívach projektu, oni tomu proste neveria. Hovoria: „Využívaj svoj čas zmysluplnejšie. Sústreď sa na vzťah. Založ si rodinu. Mne je to tvoje ľudstvo ukradnuté, ja teraz riešim ako zaplatiť účet za plyn.“ A podobné nezmysly vychádzajúce z ich konzumného myslenia. Ale čo sme všetci len zvieratá? Postav dom. (rozumej: označkuj si teritórium). Zasaď strom. (rozumej: rozmnož sa). Choď v piatok von. (Rozumej: pi najsilnejší neurotoxin, ktorý je našej vede známy a degraduj!). V takom prípade nepotrebujeme žiadny intelekt, stačí nám banán a hustý les.

Vari nechceš žiť v lepšom svete? Vo svete podobnom Star-treku? Ja viem, že chceš! Každý človek súznie s ôsmimi osnovami. Tak už odhoďme konečne predsudky a nechajme vedcov pracovať na reálnom zlepšení našich životov. Nie na novom produkte pre korporácie. Oni po tom naozaj túžia, preto vstúpili do vedy. Nechajme lekárov starať sa o naše zdravie a nie manažovať naše choroby! 

MUDr. Ján Šepák Lekár v predatestačnej príprave, nepoučiteľný ľudomil a humanista

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Zuzana Dolinková

Dolinková: Pacienti budú mať od poisťovní nové benefity, možno aj u zubárov

04.05.2024 14:30

S návrhom však musia prísť zdravotné poisťovne, podotkla ministerka zdravotníctva.

Vrtuľník / Apache AH-64E /

Cvičenia NATO blízko ruských hraníc ukazujú, že Aliancia sa pripravuje na možný konflikt s Ruskom, tvrdí Kremeľ

04.05.2024 13:27

Vojenské cvičenia Steadfast Defender sú najrozsiahlejšie cvičenia NATO od manévrov Reforger z roku 1988 počas studenej vojny.

Milan Rastislav Štefánik

Politici si pripomínajú výročie úmrtia generála Štefánika. Mestá a obce organizujú pietne spomienky

04.05.2024 12:49

Milan Rastislav Štefánik zomrel 4. mája 1919 pri tragickej leteckej nehode pri pristávaní neďaleko Bratislavy.

Francúzsko / Police /

Prestrelka neďaleko Paríža si vyžiadala jedného mŕtveho a šesť zranených

04.05.2024 12:23

Malo ísť o vyrovnávanie si účtov v súvislosti s obchodovaním s drogami.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 646516x
Priemerná čítanosť článkov: 1989x

Autor blogu