Založ si blog

Mŕtvi nekupujú víno

Silné krupobitie spôsobilo úplné zničenie viniča aj iných plodín v oblasti Valencie v Španielsku. Obrázky a videá z daného miesta boli žalostné. Pahýle, ktoré trčali zo zeme, sem tam nejaký ten list a strapec hrozna. Všetko vyzeralo, akoby bol koniec novembra a príroda sa ukladala na zimný spánok, a nie koniec leta. Pár minút, ktoré zmenili všetko. Nádeje ľudí, ktoré vkladali do úrody, boli v okamihu preč.

Hlavou sa mi preháňali myšlienky o tom, čo nás čaká. Všetci máme zásadný problém, ktorým sú klimatické zmeny spôsobujúce anomálne prejavy počasia kdekoľvek na Zemi. Smútok a beznádej však vystriedalo veľké prekvapenie až šok.

Konkurencia nikdy nespí

V súvislosti s vyčíňaním živlov vo Valencii totiž čítam, ako sa pestovatelia vinnej révy z Ruska tešia tomu, že zarobia veľké peniaze. Bude totiž dopyt po dobrom víne. A ich konkurenciu vyradil z hry prírodný živel. K tomuto nás doviedlo to, čo nám desaťročia vtĺkali do hláv. Že hlavný je zisk, a konkurencia je nepriateľ. A ak má protivník škodu, ja z nej profitujem. Choré, ale v takom svete žijeme.

Je nanajvýš hlúpe tešiť sa z nešťastia iných, mysliac si, že ak nešťastie prišlo k iným, ku mne nepríde. Všetko je nastavené tak, aby sme boli celý čas zameraní na zarábanie peňazí. Veď bez peňazí sme odkázaní na milosť i nemilosť. A naháňanie sa za peniazmi v nás potlačilo nielen ľudskosť, ale doviedlo nás do absurdnej hlúposti. Vo vidine zisku nedokážeme vidieť, čo sa deje s klímou.

Urobíme viac vína! Španieli sú v prdeli. Zarobíme ako nikdy! 

Ale kto bude piť víno, keď onedlho nebude ľudí, ktorí by neboli postihnutí klimatickými zmenami? Myslí človek bojujúci o prežitie na víno? Aké sú priority človeka, ktorý je hladný, bez vody, tepla, strechy nad hlavou? Prečo si myslíme, že nám sa to nemôže stať?

Ak sa človek nestranne pozrie na vyčíňanie počasia, vidí, že pomaly, ale isto (čoraz rýchlejšie a rýchlejšie), strácame kvôli nemu domovy, obživu a čo je najhoršie – ľudské životy. Ľudia, ktorí pochopili, kam smeruje súčasný svet s exponenciálne narastajúcimi klimatickými prejavmi vedia, že jedinou možnosťou, ako sa zachrániť je, spojiť sa v jednom cieli – PREŽIŤ!

Keďže títo ľudia už dlhšiu dobu vnímajú procesy, ktoré prebiehajú na našej planéte a zároveň vidia kam smeruje nezdravý konkurenčný formát fungovania sveta, ponúkli všetkým ľuďom na Zemi možnosť spojenia sa na jedinej platforme TVORIVÁ SPOLOČNOSŤ.

Je to šanca, ktorá umožní v prvom rade prežitie blížiacich sa turbulentných rokov, a v druhom rade vytvorí podmienky pre úplne odlišný svet – zjednotenia a spolupráce.

Ľudská povaha je taká, že do poslednej chvíle vyčkáva. Neverí, utešuje sa, spolieha sa na iných. Posledná chvíľa však už nastala. Ak v priebehu jedného roka nepochopíme životnú dôležitosť a nevyhnutnosť vybudovania Tvorivej spoločnosti, tak budú onedlho postihy tak veľké, že konsolidácia ľudí v záujme prežitia už nebude možná. Je škoda, že nechceme vidieť, čo sa deje. Zostávame v presvedčení, že všetko bude v poriadku. Nebude!

Onedlho bude všade cenzúra a nielen na informácie ohľadom klímy. Nastanú veľmi vážne problémy. Budeme mať možnosť potom ešte niečo urobiť?

H.

zdroj: creativesociety.com

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

nôž, krv, zranenie

Zradikalizovaný mladík pobodal muža v Perthe, austrálska polícia ho zastrelila

05.05.2024 06:22

Polícia na západe Austrálie zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca, ktorý v nedeľu na verejnosti nožom poranil jednu osobu.

Czech Republic V4

Babiš s ruskými vlajočkami na lícach a nevydarený náhradník exministerky. Strelila si Fialova vláda až tri rýchle vlastné góly?

05.05.2024 06:00

Europoslanec sa hanbí za predvolebnú antikampaň svojich straníckych kolegov a dianie okolo odvolania ministerky vyzerá ako politická tragikomédia.

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu skomplikoval požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Po sobotňajšej nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 646821x
Priemerná čítanosť článkov: 1990x

Autor blogu