Založ si blog

Nie je pre každého

Bol to pre mňa náročný večer. Od konferencie prešlo pár dní, ale silný dojem pretrval. Skončila o jedenástej, potrebovala som ísť na čerstvý vzduch a trošku spracovať informácie. Predýchať to, čo som videla, počula. Vonku bolo chladno. V pár oknách sa ešte svietilo, asi som nebola jediná, komu sa nechcelo spať.
„Dnes na to budete myslieť, budete šokovaní, ale zajtra sa opäť vrátite do starých koľají, zabudnete, budete sa tváriť, že sa nič nestalo,” zneli mi v ušiach slová z konferencie. Asi to je ochranný mechanizmus, zabudnúť na problém a myslieť na to, že ono sa to nejako vyvŕbi. 

O čom vravím? O konferencii Globálna kríza. Amerika na križovatke 2024, ktorá sa vysielala 7. októbra. Bola taká – americká. S hymnou, vlajkami a všetkým, čo k Amerike patrí. Neviem, čo ma šokovalo viac. Výpovede očitých svedkov rôznych katastrof, ktorí vraveli o tom, ako sa na nich vykašľala vláda, dokonca aj ich milovaný prezident. Alebo to, že vaky na mŕtvoly sú predsa lacnejšie ako evakuácia množstva ľudí, ktorých osobne nepoznáš a preto ti je ukradnutý ich život. Prvý krát zazneli informácie o tom, ktoré krajiny z dôvodu extrémnych klimatických katastrof zmiznú do pár rokov…
Vedecky podložené fakty, vysvetlené tak, aby ich pochopil aj bežný človek “z ulice”, ktorý si vie spočítať dva a dva.

V záplave informácií a príbehov vo mne zarezonoval príbeh jedného človeka z projektu Tvorivá spoločnosť, ktorý sa chcel zapojiť do natáčania videoklipu. Bol na tom finančne tak zle, že nemal ani na benzín. Nikomu nič nepovedal, ale išiel darovať krv, aby mal aspoň nejaké drobné na cestu. (To pre tých, ktorí si myslia, že dobrovoľníci sa topia v peniazoch, pretože ich financuje nejaké veľké zviera z pozadia). Tisíce ľudí z celého sveta sa zapojilo do konferencie. Prekladali ju dobrovoľníci, aj počas útoku v Izraeli, kedy konferenciu do hebrejčiny prekladali len dve dievčatá, z ktorých sa jedna musela vypínať, pretože z pozadia bolo počuť bomby. Bola som ohromená tým, čo ľudia dokážu urobiť preto, aby sme vôbec mali nejakú budúcnosť. Hrdinovia, o ktorých sa nedočítate v bulvárnom plátku.

Po pozretí konferencie som si uvedomila, že naozaj nie je pre všetkých. Nie je pre tých, ktorí neveria, že môžeme niečo zmeniť. Nie je ani pre tých, ktorí sú presvedčení, že náš svet zmenia len politici. Nie je pre tých, ktorí veria, že žiť v lepšom svete je utópia. Preto aj informácia, ktorá zaznela na konci konferencie je len pre tých, ktorí urobia všetko preto, aby sme mali zajtrajšok. 

M.

Zdroj: Globálna kríza. Amerika na križovatke 2024 

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák sa znova postaví pred súd a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Bomby padajú na Odesu, Zelenskyj čistil tajnú službu

02.05.2024 06:10

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 645399x
Priemerná čítanosť článkov: 1986x

Autor blogu