Založ si blog

Máme sa navzájom vyhubiť

Moja dcéra má kúpené letenky do hlavného mesta jednej z európskych krajín. Určite jej musím povedať, čo sa deje. Nech sa sama rozhodne, či pôjde alebo ostane doma. No nikde nie sme v bezpečí. A nielen pred teroristami.

Terorizmus. V Slovníku cudzích slov je napísané, že je to súhrn metód hrubého zastrašovania použitím násilia a sily, spravidla s politickým podtextom, zastrašovanie protivníkov násilnými metódami.

Práve v týchto dňoch sa po celom svete rozpútava totálna vojna. Nemá pravidlá, nedodržiava žiadne konvencie. Nikde nie sme v bezpečí. Kdekoľvek môžeme prísť o život. Tí, ktorí sú nahnevaní, sú roztrúsení všade. A ich živočíšnu zlobu a nenávisť vyvolali zámerne, cielene. Tí, ktorí nami manipulujú, posunuli nitky smerom, ktorý má v nás všetkých vyvolať nepredstaviteľnú agresiu a strach. Máme sa navzájom vyhubiť. Sami! Chápete v akej pasci sme sa ocitli, ak sa dáme strhnúť a budeme rozmýšľať a konať ako zvery? O to im ide! Rozdúchať zlobu a agresiu medzi obyčajnými ľuďmi. Kvôli čomu? Tentokrát kvôli spravodlivosti, kvôli pomste. Človek, ktorému zmrdi zabili manželku s deťmi, je schopný urobiť čokoľvek, len aby ich pomstil… A takto stále dokola. Samá smrť.

Prečo sa to deje? Prečo Ukrajina, prečo Palestína, Sýria, Sudán, Jemen, prečo ostatné štáty, v ktorých sú vojenské konflikty? Rozvrat, chaos a nepredstaviteľný strach. Strach v ľuďoch, ktorí by mali práve v týchto časoch rozmýšľať nad tým, ako sa čo najrýchlejšie môžeme ako ľudstvo skonsolidovať, pretože pre nás všetkých prichádza ešte väčší nepriateľ – klíma.

Tých, čo nás riadia, je hŕstka. Hŕstka je aj tých, ktorí sa im zapredali a slúžia v ich záujme. Pozrite okolo seba. Všade samé bezprávie, anarchia moci, zvrátenosti, kde sa len pozrieme. Je to všade. Aj v malej dedinke v strede Európy, aj vo veľkomeste Japonska či USA. Všade vládne zlo. A my sme to svojou pasivitou dovolili. Zároveň prichádzajú klimatické zmeny, ktoré v roku 2024 ešte len začnú naberať na sile. My nemáme inú šancu, ako vstať a konať. Prekonať strach z odsúdenia okolia, a naštudovať si všetky dostupné informácie o Tvorivej spoločnosti. Iba nevedomosť totiž môže spôsobiť odmietnutie tohto projektu. Väčšina z nás sa k Tvorivej spoločnosti nepripojí zo strachu. Máme strach z odsúdenia okolím, máme strach, čo si o nás pomyslia ostatní. Zároveň však máme strach z toho, čo nás čaká. Zatvárame oči a dúfame, že to niekto vyrieši. Nedokážeme pochopiť, že v súčasnom svete nie sú vytvorené podmienky, aby sa problémy vyriešili. Práve naopak.

Nikto nikdy nič lepšie nevymyslel. Je to úplne iný spôsob života, iný spôsob fungovania spoločnosti. Je to model, prostredníctvom ktorého máme my ľudia možnosť prežiť.

Zmenou prístupu k životu každého jedného z nás máme šancu zmeniť život na celej planéte. Zloba a nenávisť vedie k smrti. Pomoc a spolupráca vedie k harmónii a dostatku. Žijeme v období zmien, kedy sa počíta hlas každého jedného človeka.

Chcem, aby moja dcéra mohla bezpečne cestovať po celom svete. Chcem, aby muži už nikdy nemuseli mstiť smrť svojich rodín. Chcem, aby už nikdy neboli vojny. Chcem, aby na význam slova teror všetci zabudli. Chcem, aby sa zmenili podmienky, v ktorých všetci žijeme. Preto sa nebojím odsúdenia a konám.

H.

zdroj:creativesociety.com

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Väzenie / Väznica / Cela /

Najviac väzňov v SR malo dokončené len úplné základné vzdelanie

05.05.2024 12:13

Celkovo sa v slovenských ústavoch k 31. decembru 2023 nachádzalo 8 305 odsúdených osôb a 1 419 obvinených osôb.

EU Dollar Euro Parity Explainer

Lídri susedných štátov svoje sľuby o eure nesplnili. Kedy Slováci prestanú platiť korunou, forintom a zlotým?

05.05.2024 11:27

Politici v Česku, Poľsku a Maďarsku mali ambiciózne plány s prijatím spoločnej európskej meny. Zostalo pri kvetnatých rečiach. Ako to vyzerá teraz?

Partizánske / Prietrž mračien / Potopa / Pes /

Stačilo 15 minút. Po prietrži mračien vytopilo časť Partizánskeho, vyhlásili mimoriadnu situáciu

05.05.2024 10:42

Okrem mimoriadnej situácie vyhlásili aj tretí stupeň povodňovej aktivity.

Vesmír / AStronómia / Hviezdy /

Z Hurbanova do brazílskeho Ria. Pätica slovenských študentov postúpila na medzinárodnú olympiádu v astronómii

05.05.2024 10:28

Do medzinárodného kola sa prebojovali Patrik Prítrský, Mário Tlamka, Vladimír Slanina, Tomáš Kubrický a Marek Baňárek.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 646930x
Priemerná čítanosť článkov: 1991x

Autor blogu