Založ si blog

Bruce Willis a spol.

Neviem, prečo som si práve dnes spomenula na ten film. Armagedon s Bruceom Willisom. Ako decko som bola z neho úplne hotová. V období dospievania som katastrofické filmy priam hltala. Béčkové, s (ne)predvídateľným koncom… Jasné, že hlavní hrdinovia, slobodní muži bez pivného brucha, náš svet zachránili. Stihli to len pár minút pred záverečnými titulkami. Už vtedy ma však na nich zarážal jeden fakt. Zachraňovali sa hlavy štátu, elity, pri ktorých záchrane zahynulo množstvo obyčajných ľudí. Chápem, bol to len komparz, no mne ich bolo ľúto. Veď aj oni mali svoje rodiny, svojich milovaných, ktorí pri záchrane “vyvolených” akosi nestáli za pozornosť. Prečo má život jedného človeka oveľa väčšiu hodnotu než život iného človeka? Kto určuje našu cenu?

O krok ďalej

Prešla som na iný druh katastrofických filmov. Tých, v ktorých svet zachraňovali ženy, vedkyne, lekárky, vždy s dokonalým mejkapom a nádhernými vlasmi aj po dvoch týždňoch strávených v africkej púšti. V špičkovo vybavenom laboratóriu vynašli liek na nejaký super vírus, ktorý unikol z ešte super tajnejšieho výskumu. Tak ma tie filmy ovplyvňovali, že som túžila byť tou, ktorá zachráni svet. Mať zmysluplnú profesiu, ktorá bude mať pre ľudí hodnotu. Vyštudovala som vedecký smer, pri ktorom som si už počas prvých semestrov uvedomila, že prax je na míle vzdialená mojim predstavám. 

Dnes by som sa na Armagedone asi zasmiala. No vidím, prečo sa takéto typy filmov dodnes tešia veľkej obľube. Je to tá pasivita. Že niekto urobí niečo za nás. Bruce Willis, Leonardo diCaprio, George Clooney, Angelina Jolie alebo iná hviezda. Oni sú však rovnakí ľudia ako my. Rovnako sa im nechce zachraňovať svet. Dokážu to len na filmovom plátne.

Svet dnes môže zachrániť Fero zo susednej dediny spolu s Ester z Mexika. Veriť tomu, že záchrana sveta je na pleciach jedného človeka, je utópia. Informácia pre tých, ktorí ešte stále nevedia alebo neveria – náš svet naozaj potrebuje záchranu. Tá však závisí od každého jedného z nás, od tých „dole“ rovnako ako od tých „hore“. Scenár toho ako žijeme sme si napísali sami. Vo výsledku sme ako ľudstvo zlyhali na plnej čiare. Je teda na nás, aby sme tento fakt prijali a napísali nový scenár vlastného života. Jasne, nemusíš nám veriť, stačí keď si overíš informácie. Sleduj s otvorenými očami, čo sa deje. Voľba je len na TEBE.

M.

zdroj:creativesociety.com

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Rusko / Sankcie / Rubeľ / Mena /

USA uvalili nové sankcie na stovky subjektov v Rusku, Číne a Hongkongu

01.05.2024 20:14

Sankcie sú namierené napríklad proti spoločnostiam spojeným s ruským projektom na ťažbu zemného plynu a výrobu skvapalneného zemného plynu v Arktíde.

EÚ / Slovensko / SR /

Stovky ľudí v Bruseli roztiahli obrovskú vlajku EÚ. Nečakane prišla von der Leyenová, pozdravila aj Slovákov

01.05.2024 19:48

Stovky ľudí si v bruselskom parku pripomenuli 20. výročie rozšírenia Európskej únie roztiahnutím obrej vlajky EÚ.

Nożykova synagóga

Na varšavskú synagógu hodili tri Molotovove koktaily. Duda aj Sikorski útok odsúdili

01.05.2024 19:30

Izraelský veľvyslanec v Poľsku Jakov Livne uviedol, že "nehorázne antisemitské útoky ako tento nemožno dnes tolerovať".

Výstava / Ruská propaganda / Tank / Abrams M1A1 /

Moskva vystavuje západnú vojenskú techniku ukoristenú v bojoch na Ukrajine. Skvelý nápad, komentoval Peskov

01.05.2024 18:30

Rusko kritizuje dodávky západných zbraní a vojenského vybavenia na Ukrajinu a považuje ich za dôkaz priameho zapojenia NATO do konfliktu.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 645205x
Priemerná čítanosť článkov: 1985x

Autor blogu