Založ si blog

LOŽ štvrtá

DEZINFORMÁCIE VS. FAKTY

V mediálnom priestore Českej a Slovenskej republiky pribúdajú články, ktoré neustále opakujú tie isté nepravdy a klamstvá o projekte Tvorivá spoločnosť. Akým spôsobom dochádza k legitimizácii hrubo manipulatívnych tvrdení, a teda k porušovaniu základných práv a slobôd samotných účastníkov?
Jednotlivé tvrdenia očierňujúce projekt budú postupne uvedené na pravú mieru, s odkazom na platnú legislatívu Českej a Slovenskej republiky a medzinárodné zmluvy a ďalej budú rozobrané niektoré negatívne dôsledky tohto otvoreného novodobého honu na čarodejnice v demokratickej spoločnosti. Prvé analýzy zverejňujeme k 5. novembru 2023 a postupne budeme dopĺňať ďalšie.
Lož štvrtá – Tvorivá spoločnosť podnecuje nenávisť

Tvrdenie: Tvorivá spoločnosť vyvyšuje nejaké náboženstvo, príp. je nenávistná voči etnickým skupinám

Aké sú fakty:

Účastníkmi projektu sú ľudia z celého sveta, ľudia rôznych národností, rás, vierovyznania, sexuálnej orientácie, či sebaidentifikácie. Sme rozdielni, no spája nás 8 osnov Tvorivej spoločnosti. Projekt Tvorivá spoločnosť nerozdeľuje, nevydeľuje, neponižuje ani nepovyšuje, nepresadzuje žiadne (etnické, konfesné, alebo akékoľvek iné) skupiny pred druhými. Naviac, pod zastrešujúcim názvom „Globálna kríza (GK)“ organizujeme širokú škálu národných (GK USA, Nemecko, Taliansko, USA 2) a medzinárodných konferencií (GK Kto je pre nás Prorok Mohamed ﷺ ?, Umma Proroka Mohameda ﷺ, Misia vyvoleného národa, Kto je pre nás Ježiš Kristus?) a celosvetových fór (GK Čas pravdy, Sme ľudia. Chceme žiť, Naša záchrana je v zjednotení, Východisko existuje), kde vyzývame k zjednoteniu celého ľudstva na základe 8 osnov Tvorivej spoločnosti. Pričom je pravidlom, že iniciátorom online konferencií sú sami ľudia a tému volia o sebe (Američania o Amerike, Nemci o Nemecku, Židia o židovskom národe, kresťania o kresťanstve, moslimovia o islame…).

Naše podujatia majú za cieľ dobrať sa pravdy, kde sme ako spoločnosť urobili chybu, že náš dnešný svet stojí na pokraji kolapsu; poučiť sa z vlastných chýb a už ich neopakovať. Študujeme aj históriu náboženstiev, pretože predstavujú neoddeliteľnú súčasť našej spoločnosti a priamo či nepriamo ovplyvňujú náš život. Informácie dôkladne preverujeme a čerpáme z verejne dostupných zdrojov, ktokoľvek ich môže dohľadať.

Je pochopiteľné, že odkrývanie pravdy nemusí byť pohodlné pre určité organizácie, ktoré nechcú, aby takéto informácie vyšli na povrch, pretože pravda ukazuje na ich pravú podstatu. Zástancovia súkromných záujmov týchto organizácií nás však paradoxne začínajú obviňovať z toho, čo sami konajú.

My, účastníci projektu Tvorivá spoločnosť, sme všetci predovšetkým patrioti svojej vlastnej krajiny a túžime po lepšom a bezpečnom svete pre všetkých, aj pre tých, ktorí o nás píšu do očí bijúcu lož a ich šírením tak podnecujú a rozdúchavajú rozdelenie v spoločnosti. Naším presvedčením je, že svetové problémy, či už ekonomické a hlavne klimatické, sa týkajú nás všetkých, týkajú sa celej planéty a efektívne ich môžeme vyriešiť jedine spolu ako ľudstvo zjednotené v jednotnom cieli. Preštudovali sme publikácie od rôznych špičkových odborníkov z rozličných oblastí ako napríklad James Surowiecki, Marcus du Sautoy, Simon Sinek, Philip Zimbardo, Ichak Adizes, Rutger Bregman atd, na základe ktorých sme dospeli k jednoznačnému záveru, že najlepšie výsledky pri riešení problémov dosahujú rôznorodé tímy s interdisciplinárnym prístupom. A projekt Tvorivá spoločnosť poskytuje práve platformu pre vybudovanie najväčšieho, celosvetového interdisciplinárneho tímu.

Skresľovanie  a manipulácia s informáciami, bohužiaľ, vedú k tomu, že sa k širokej verejnosti nedostanú pravdivé a závažné informácie. Každý z nás však môže sledovať blížiace sa online fórum a urobiť si vlastný názor.

„GLOBÁLNA KRÍZA. ZODPOVEDNOSŤ“, dňa 2. DECEMBRA 2023 o 18:00 na YouTube a všetkých sociálnych sieťach.

Zdroj: creativesociety.com

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 644422x
Priemerná čítanosť článkov: 1983x

Autor blogu